Støre på sparebluss

Selv om enkelte ikke tror det, så er det lite lønnsomt å være politiker i Norge og det er heller ikke noe som helst stor prestisje i det. Selv om jeg ikke har tjent stort er jeg allikevel blitt rik på en rekke andre opplevelser.
Jeg har fått sett store deler av Norge og fått møtt mange mennesker fra ulike miljøer. Blir man ikke rik på makt og penger, blir man rik på opplevelser og gleden av å kunne få kjempe for det man tror på.
Det at norsk politikk er slik synes jeg er et sunnhetstegn og en god tradisjon som jeg syntes vi bør føre videre.
Allikevel har det dukket opp noen ting de siste årene jeg finner som rimelig tåpelige. En av dem leste jeg i dagens Dagblad. Det dreide seg om Jonas Gahr Støres bruk av billetter når han var ute og reiste. Det at en mann hvis jobb er å reise rundt i verden og representere norske interesser ikke reiser for behagelig, men som folk flest, er jo en meget viktig sak.
For en stund tilbake var det en debatt om hvorvidt statsministeren skulle ha en egen spesialbolig og hvorvidt han og regjeringen burde ha et fly disponibelt. Dette vakte merkelig nok harme blant enkelte parlamentarikere. Tanken på at statsråder ikke kunne reise som folk flest var et tegn på et kaldt og usolidarisk samfunn-- kunne man få inntrykk av etter å ha hørt på dem.
Jeg syntes hele denne debatten er en storm i et vannglass, og akkurat når det gjelder denne saken skal jeg faktisk ta parti med det enkelte vil kalle eliten. Vi har valgt politikere til disse vervene og det koster, uansett om vi liker det eller ikke. For at det å ha bra representanter for landet skal fungere, er det viktig at politikere får visse ting som gjør at de kan utføre dette maksimalt.
Enkelte vil sikkert bruke argumentet ”ja, men de vet jo hva det går til og de bør være som folk flest.”
Jeg vet ikke hvor mange reisedøgn Støre har i året, men det er mange. At han da har det litt behagelig syntes jeg overhodet ikke er galt. At landets statsministere skal ha best mulig beskyttelse syntes jeg heller ikke er noe som helst galt.
Disse små, meningsløse sakene finnes det mange av og jeg mener at de er en fullstendig avsporing i den politiske debatten. Til politisk aktive sier jeg dette: Bruk heller tiden til å diskutere de store debattene og utfordringene, og ikke kast bort deres tid på millimeterrettferdighet fordi dere har lyst å få ansiktene deres på trykk eller ikke klarer å ha en litt bredere fokus.

Én kommentar

Knut Stian Olsen

28.02.2006 kl.13:14

helt enig med deg...

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits