Moralsk hysteri

Tromsøs ordfører Herman Kristoffersen angrer på at han har latt seg avbilde med alkohol, noe som får avholdtfolket i blant annet blårkors til å juble.
Det er ingenting som kan motsi at alkohol er et av samfunnets største sosiale problemer, allikevel mener jeg en lik holdning ikke nødvendigvis er med å gjøre saken bedre.

Artikkelen sier videre: Offentlige personer bør ikke oppsøke situasjoner der de avbildes med alkohol.
Det er jeg faktisk helt uenig i. Det er en forskjell på å se en politikker blir avbildet med en halvliter eller et glass vin i helt vanlige omgivelser, dette er faktisk med å gi inntrykket av at man kan nytte alkohol på en sivilisert måte. Hadde politikkene vært dritta skulle jeg ha kjøpt retorikken, men dette var ikke tilfellet på de bildene jeg har sett ham.

Man er redd for signaleffekter og redd for å fremstå som dårlige rollemodeller. Dårlige rollemodeller tror jeg i langt større grad skapes av de hykleriet at man  ikke viser den man virkelig er.


7 kommentarer

sveiners

29.09.2005 kl.11:43

helt enig med deg der, det skapes et alt for stort hysteri ang. alkohol her i landet, hvis det nevnes alkohol eller sees alkohol på et bilde med kjente folk blir "avholdsfolket" hysteriske med en gang, som du oxo sier er jo dette et bevis på at alkohol kan faktisk nytes på en sivilisert måte

Gunnar Sigvald Brekkhus

30.09.2005 kl.19:32

Eg tykkjer at han Lars Sponhein skal verta sjef for landbrukskomiteen på stortinget når dei nå snart skal settja seg saman ved same bordet so dei andre. Eg tykkjar han Lars Sponheim er bra for oss bønder, derfor tykkjer eg akkurat det som eg gjør. Viss han også skulle ha tid ledig so syns eg også at han Lars skal sitja i dan nya regjeringa.

Sigmund Brattabakken

30.09.2005 kl.19:58

Hei, jeg fakt frem til bloggen din gjennom venstre.no, jeg ønsker å lage egen blogg, hvordan gjør man det, og forresten gratulerer meget med resultatet ved høstens kommune og fylkestingvalg - bra jobba!!

Trond

01.10.2005 kl.12:35

Til Gunnar. Er enig at han bør være leder for Llandbrukskomiteen, men det spørs om det blir mulig. Tviler på at noen i den nye regjeringen vil godta det. At han bør sitte i regjering er jeg enig i, men ikke denne. Synes faktsk synd på bøndene de nærmeste fire årene. Ti Sigmund: Liten retting det var stortingsvalgf denne gangen, men uansett vi har ikke tenk å gjøre det dårlig ved kommune og fylkestingsvalget om to år heller. Å lage en blogger rimmelig lett. Bare gå inn på weblogg.no å følg innstruksjonene. Er ikke noe dataekspert selv, men klarte det på mindre et minut. Si ifra når du er igang så jeg får ta en titt.

Knut Stian Olsen

01.10.2005 kl.21:07

I det jeg tømmer i meg resten av den rødvinen jeg har spandert på meg selv i kveld så må jeg si meg enig med deg.

sveiners

01.10.2005 kl.22:58

sigmund: www.weblogg.no

Trond

02.10.2005 kl.13:35

Bare pass på at du ikke blir avbildet.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits