Å det er da ikke bare et blaff


Hadde det vært slikt enkelte ønsker det hadde meningsmålinger vært det samme som valg og avstemningene på Holmgang vært bindende folkeavstemninger. Jeg skal ikke nevne partier eller personer som ser det slikt, det overlater jeg til fantasien til dere lesere.
Venstre fikk sympatistemmer og var utsatt for taktisk stemmegivning fikk vi høre hele tiden etter valget. Meningsmålingene har vært svingende, noe som enkelte har brukt som argument at vi atter en gang ligger nede for telling. Det er jo egentlig ikke noe nytt siden det er det eneste vi har fått høre i samtlige valg siden splittelsen på Røros.
Derfor er det hyggelig å se at det vi er en av de få partiene som faktisk har en medlemsvekst. Noe som faktisk har foregått de siste årene både i Venstre, Unge Venstre og Norges liberale studentforbund. Så får vi se da om hvorvidt det hele er et blaff eller ikke som enkelte vil ha det til:
http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/5407043.html


En annen hyggelig nyhet er jo at Olaf Thommesen er tilbake igjen etter den tragiske hjerneblødningen i fjor. Så dere frpere og demokrater kan glede dere for snart er han tilbake i samme gode form som tidligere.
 http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/5397684.html


De liberale i Canada tapte valget, men det ser godt ut både i Sverige, Danmark og Norge og sukseen skal fortsette.

4 kommentarer

Mathias Reither

30.01.2006 kl.13:11

Det er et faktum at noe stemte taktisk på Venstre, men det er vel ingen som påstår at hele fremgangen for Venstre var som en følge av taktisk stemmegiving. En del av fremgangen var Høyrefolks misnøye med Høyre. Dersom noen i Venstre benekter at det foregikk taktisk stemmegivning, lyger de.

Trond

30.01.2006 kl.13:14

Det forklarer tre år med medlemsøkning i hovedorganisasjonen ogh alle sideorganisasjonene?? Vi hadde nok kommet oversperregrensen uten den taktiske stemmegivingen.

Mathias Reither

30.01.2006 kl.16:11

Det er jo akkurat det jeg sier. At ikke hele økningen av stemmegivningen til Venstre skyldes taktisk stemmegivning. Men muligens var den taktiske stemmegivningen utløsende årsake, da mange potensielle Vesntre-velger har kviet seg for å stemme venstre, fordi de har følt at å stemme venstre har vært bortkastet stemmegiving.

Trond

30.01.2006 kl.17:47

Det er jo det som har ridd partiet som en mare hele veien og folk tror at stemmene r bortkastet. Når det først begynte å vise seg at menigsmålingene gikk over 4 prosent kom også økt mediaomtale, mye i lokale medier som håpte at sin venstrekandidat nå hadde en fair sjanse.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits