Kristne vil ha slutt på å gi klemmer og holde hender

Klemming, håndholding og massasje er ikke bare koselig, mener Ungdommens kirkemøte, og vil ha retningslinjer for å få en slutt på praksisen.

Jeg syntes det er positiv at meningheter selv tar et oppgjør med den ukulturen og de skandalene som har preget kommet fremde siste årene. Men man må ikke skape et intimtyrrani her i landet.  Jeg gir stadig vekk klemmer til personer jeg er glad i.
det har ikke neo med sex eller noe annet å gjøre, men respekt og en glede over å se personen igjen. 
Å gi et person et solid håndtrykk er det samme.

det er fint at man ønsker sex overgrep til livs, men man må være forsikti med å begynne en heksejakt og overformynderi. Må må ikke må ikke få tilstander der folk nærmest er livredde for å vise noen som helst former for føelser i frykt for å blli misstenkeliggjort.
Håper ungdommens krikemøte bruker hodet og ikke frykten når de gjør vedtak.

15 kommentarer

Victoria

29.06.2006 kl.18:42

Da jeg vvar liten bodde det en gammel mann like ved. Han var enkemann, og hadde heller ingen barnebarn. Til gjengjeld hadde han en skokk av unger i nabolaget som besøkte ham. Vi var inne hos ham flere ganger i uka. Noen ganger fikk vi is og litt godteri, noen ganger litt jordbær - og alltid en koselig prat. Dette hadde nok aldri gått an i dag, i alle fall ikke uten at folk hadde begynt å spekulere om hva i alle dager den gamle mannen skulle med oss barna.. Det er synd. De aller fleste folk er nemlig ganske så koselige og vil ikke barn noe vondt. At Ungdommens kirkemøte vil forsøke og redusere overgrep ved å forby klemmer, det blir bare for dumt.

Elisabeth

29.06.2006 kl.18:52

Jeg er enig med at en ikke må få noe overformynderi. Men jeg kjenner desverre til tilfeller der ungdommer som har deltatt i kirkelige aktiviteter har sjekket opp kristne ledere for å se om de "tente på" dem (de kristne lederne avviste dem). Derfor kan det være lurt med strengere regler.Men er en utstyrt med sunn fornuft, så skjønner en at en ikke skal svare på slike tilnærmelser.

Mathias

29.06.2006 kl.20:51

Dette ligner mer på islamsk fundementalisme enn kristne i Norge. Dette beviser jo bare at mange kristne i Norge er ikke et hakk bedre enn islamske fundementalister. I Iran har man den kulturen blant sterkt troende at menn og kvinner som ikke er i familie med hverandre håndhilser ikke, man nøyer seg med ett nikk. Et slikt tiltak som det her er foreslått hadde nok Allatollah Khomeini likt.

Trond

29.06.2006 kl.20:59

Victoria: Helt enig med deg. det er en skam at det er slik.Elisabeth: Jeg er ikke uenig med deg at dette har vært et stort problem blandt menigheter. men jeg syntes slik man legger det opp til nå er overdrivlser basert på frykt. Overdrevet frykt. Minner meg om en strofe fra en sang av David Bowie: Put out fire with gasolin. Mathias: Humoren er jo at det er mange av disse personen i dette mijøet i Norge som advarer mot Islamnsk fundemntalisme.

Mathias

29.06.2006 kl.21:01

Akkurat. Jeg lo godt når jeg leste dette. Hadde dette vært i Iran eller et eller annet islamsk land; OK. Men i Norge; Nei.

bjarne

29.06.2006 kl.23:18

Eg trudde ikkje eg sko sei dette - men eg e enige me deg Trond!hehe..Klart ska me vera på vakt mot overgrep - men hjelp!Det må vera lov å visa omtanke med en klem....

Trond

29.06.2006 kl.23:23

Du store min i dag har jeg fått skryt fra både det kristen konservative norge og FRP. Skal si at livet spiller deg et lite puss noen ganger.

Elisabeth

30.06.2006 kl.11:29

Til Bjarne:Jeg kjente en prest en gang som likte godt å gi klemmer til folk i menigheten (de fleste som gikk der var over 18 år). En gang var det en kvinne som sa til ham at han var for nærgående. Da sluttet han helt med å gi klemmer. Ps! Jeg kjente presten godt, og viste at klemmene han gav ikke var noe mer enn vennskapelige klemmer.

bjarne

30.06.2006 kl.18:02

Jeg skal ikke gjøre det for en vane..heheHåper ikke FRP-støtten var ment til meg, jeg er partiløs..:)Elisabeth: Ja, slik er det.. Det har nok noe med at vi lever i en likestillingstid - som brukes på helt feil måte..Trist..

Trond

30.06.2006 kl.18:57

Neida selvb om frp har fått mange kristen konservative så diskriminerer jeg ingen. Både de i og utenfor FRP skal få smake min liberale pisk. Ser ikke helt hvordan likestilling har med denne saken å gjøre, men

bjarne

30.06.2006 kl.21:58

Idag så ropes det om overgrep og trakassering for alt.. Tror mye av dette skyldes av at likestillingskampen blir dratt altfor langt, nå er det snart vi mannfolk som blir diskriminert og må starte likestillingskampanjer..hehe!Jeg kan nok står for noe av det FRP står for - men langt, ja langt ifra alt!Go sommer!

Adolph

01.07.2006 kl.05:31

Tja, på 70 tallet var det vanlig at unger opp til 9-10 årsalderen badet nakne på stranda. Litt gryende kjønnshår og ting som ville bli pupper etterhvert var ikke noe tema, Når jeg fikk hår på kuken, tok jeg på meg badebukse. Når jentene hadde noe å putte inn i BHen, tok de på seg BH.Ferdig med det. Jeg synes oppriktig synd på ungene i dag, som vokser opp i et så seksualfixert samfunn.

Trond

01.07.2006 kl.14:01

Helt enig med deg.

bjarne

03.07.2006 kl.19:49

Heh, ja enig!Stakkers våre barn så må vokse opp - men det må de jo!

Sexy Sadie

05.07.2006 kl.16:05

Hvordan skal vårt samfunn bli hvis det skal bli slik at vi ikke tåler å få eller gi en klem en gang??

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits