Demonster mot den Israelske terroren

Fikk denne i mailboksen og anbafaller alle til å ta turen.

Situasjonen i Palestina er prekær! Hvordan kan Condie, Støre og "verdenssamfunnet" la det være med å appellere til "partene" om å vise tilbakeholdenhet? Hvor langt kan Israel gå før okkupanten blir utsatt for internasjonalt press?

Palestinakomiteen og Den palestinske forening i Bergen arrangerer punktdemonstrasjon mot Israels terror og overgrep mot det palestinske folket og deres lovlig valgte regjering og parlamentarikere.

Demonstrasjonen blir på Ole Bulls Plass lørdag 1/7 kl. 12.30.
(Et lite forbehold om evt. kollisjon med andre arrangementer samme sted.)

Dette er en ekstrem situasjon - når skjedde det sist i historia at et land 40 års okkupasjon arresterer regjering og parlament hos de okkuperte? Mens vesten støtter okkupanten med fullstendig blokade av den okkuperte?

I Oslo arrangerte Palestinakomiteen i dag en demonstrasjon under parolene:


- Stopp Israels invasjon og terror i Gaza!
- Løslat alle arresterte Hamas-politikere!
- Den norske regjeringen må fordømme Israels handlinger!

Dette er riktige paroler, men det er ord som er blitt sagt mange ganger før.
Situasjonen i dag kaller på nye formuleringer, og vi vil forsøke å spisse parolene mer.
Vi tar gjerne imot forslag.

Det vil bli sendt ut en ny mail i morgen med endelig politisk grunnlag, og nøyaktig tid og sted.

Med solidarisk hilsen
Palestinakomiteen i Bergen
v/ Hallvard Birkeland


3 kommentarer

Adolph

01.07.2006 kl.05:16

Litt guts, unger. Jeg sto i HV, men da HV ikke kunne garantere at ammo produsert i Israel eller på lisens fra Israel ville bli brukt i øvelse ELLER ligge på lager, sa jeg takk for meg. Jeg leverte tilbake vernepliktsboken, og forklarte hvorfor jeg heller tok noen måneder i fengsel. HV krevde utstyret sitt (det søppelet som tok opp plass i skapet i gangen) tilbakelevert, de fikk skrotet., og de siste 3 årene har jeg ikke hørt en lyd. Bare et tips der, altså. Gi klar beskjed om hva DU aksepterer, begrunn det med Norges Lover, henvis til FN, og de kaster deg ut. :D

Trond

01.07.2006 kl.14:00

DFet var ens tårlende idee. Skal huske å vene det i et egent innlegg.Har du lovene og paragrafene man kan henvende til?? Skal man først starte ild bør man gjøre det skikkelig.

Guro

05.07.2006 kl.02:38

Man må gjerne demonstrere på Ole Bulls Plass til krampa tar en, og kanskje få button-trynet sitt i BT ved siden av siterte paroler. Sannheten er og bli at saken om han som fikk en lyspære opp i rompa har større nyhetsverdi uansett. Og det er ikke fordi norske avislesere er overfladiske egoister, men fordi folk er lei av Gaza-grøten. Det er mer interessant å se på gress som ikke gror.Spørsmålet er om konflikten er verdt flere internasjonale kalorier? Hadde det vært to steg frem og ett tilbake hadde det i hvertfall i sum vært ett i riktig retining.. Her er det ingen bevegelse i annen retning enn innover i sitt eget private univers i det ene av to klart motstridende sådane. Ikke videre hensiktsmessig dersom hensikten er å løse en konflikt...

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits