Barnehageforliket gir ingen flere barnehager

Våren 2003 har de såkalte barnehagekammeratene på stortinget bestående av SV, SP, Ap og Frp vist hvor uansvarlige man kan være. Deres såkalte forslag om maksimalpris på barnehagene kommer fordi de mener at regjeringen ikke gjør nok for å få full barnehagedekning. Noe som er noe gigantisk sludder. Det skulle vært utrolig fint hvis all politikk kunne vært gjort over natten urten et eneste problem. Slik er dessverre ikke virkeligheten. Dette burde arbeiderpartiet i hvert fall ha lært med tanke på at de satt i regjering gjennom store deler av nittitallet. Det er også pussig at de i opposisjon kan sitte og kritisere at regjeringen ikke får igjennom en politikk som de selv ikke med langt flere år i regjering har klart å få gjennomført.

Det opposisjonen i dette tilfellet ikke har forstått er at det ikke bare er å vedta politikk, den må også være gjennomførbar. I en situasjon der vi inntil videre er avhengige av private barnehager foreslår opposisjonen et forslag som vil ødelegge for disse. Dette vil være med å redusere antall barnehageplasser. I tillegg vil dette ødelegge kommunenes økonomi. For å ikke snakke om trenere det lokale selvstyret. Nestleder i Sv Øystein Djupedal sa blant annet at dette måtte vedtattes for at man stolte ikke nok på at de lokale politikerne tok ansvar. Dette er et direkte hån mot det lokale selvstyret. Dette i tillegg til forsøket på å trenere nasjonale institusjoner blir flyttet ut av Oslo viser Sv i et nøtteskall. Mest mulig sentralisering til Oslo og total overkjøring av lokale myndigheter. Med Lokalselvstyre mener vi liberale at makten skal sitte lokalt og deres lokaltvalgte politikere. Også i de tilfeller der sentrale politikere ikke liker de lokale vedtak som blir gjort. Vi alle vil ha full barnehagedekktning, men da krever det at man driver en politikk som er realistisk og ikke raserer de lokale selvstyre med å sette lokalpolitikere som gisler for opposisjonen på stortinget. Ansvarlighet er nøkkelordet som barnehagekammeratene her bør lære seg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits