Åke Green er en kreftsvulsts for samfunnet

Jeg har ikke noe imot at folk har ekstreme ytringer og i motsetning til en del andre syntes jeg ikke at utalesende til Åke Green burde sensureres eller straffeforfølges. Enkelte vil nok med dette føle seg meget tråket på tærene, men som liberaler mener jeg at ytringsfriheten må ha meget vide rammer. Selv om den rammer det vi syntes er vond og diskriminerende.
Siden Åke Green fritt skal få si hva han vil ønsker jeg i dette innlegget fortelle litt om hva jeg syntes om han og andre såkalte kristne som han: Dere er ikke annet enn en gigantisk kreftsvulsts for samfunnet.
I århundrer har vi kjempet mot dere før vi omsider vant igjennom. Avkristning kaller nok dere det, jeg kalle det frigjøring og tro meg vi skal ikke stoppe før vi har tatt dere skikkelig. Hva har dere egentlig gjort for oss, jo skal nevne noen

- nektet oss å tro på det vi vil
- nektet oss å lese og se på det vi vil
- Tvunget oss til å tro det dere vil
- Gjort det ytterste til å regulere hver eneste lille glede vi har her i livet. Det finnes jo selvfølgelig ikke noe så syndig som et lykkelig menneske eller en deilig lang orgasme

Listen kunne ha gått hold på i det uendelige. Jo Åke og dere andre jeg skal i hvert fall forsvare deres rett til å si hva dere vil, men jeg kommer aldri til å la det stå uimotsagt. Det skal jeg love dere.

26 kommentarer

Knut Stian Olsen

30.11.2005 kl.20:46

Meget bra skrevet... Jeg er 100% enig med deg

Alf Ivar

30.11.2005 kl.22:47

Jeg er på mange måter enig med deg. Jeg er prinipielt i mot straffeforfølgelse på grunn av sine meninger, samme hvor ekstreme de er. Dette er prisen for ytringsfriheten. Likevel vekker pastorens tale avsky og hoderisting hos de fleste oppegående mennesker.Pastorens utsagn er, derimot, i motsetning til mange andre kristnes helt i tråd med Bibelens lære. Å være kristen, og samtidig støtte homofilt samliv og praksis er selvmotsigende. Dette har jeg skrevet litt om selv her: http://www.tronsmo.com/blog/archives/94

Trond

30.11.2005 kl.22:51

Da vil jeg gjerne at du forteller meg hvor det står at homofile er en kreftssvults for samfunnet?? Jeg er ingen bibelekspert, men jeg tror at jeg hadde oppdaget noe som kunne forsvare noe slikt.

Martin

30.11.2005 kl.23:27

Du burde gjerne skrive enda tydeligere hvem du mener når du skriver "sånne som deg". Folk tror gjerne at du mener kristne generelt.Jeg som kristen, er helt for en sekulær stat. Og det er det nok flere kristne som er også. Isåfall kan man vel ikke si at du kjemper imot dem for dere har jo samme mål, selv om dere har forskjellige motiver for å nå målet.Når det gjelder det med at du skriver at kristne har nektet dere å lese, er det helt ulogisk, ettersom det var prestene som sørget for at folk KUNNE lese her i Norge. For å konfirmeres måtte man kunne lese bibelen og salmer, og konfirmasjon var temmelig viktig ettersom man ikke kunne gifte seg utenom. Derfor var det- såklart etter sine egne prinsipper - at presteskapet i Norge gjorde at flere og flere ble lesekyndige. Så ironiens stjerne smiler når den ser at du skrev helt motsatt av det som faktisk var tilfelle.Nå skal det også legges til at veldig store deler av Norges befolkning var "troende" før- mange var det nok fordi de ble redde pga hva deres synder kunne føre til, men uansett hva årsaken generelt var, så de fleste på seg som kristne, derfor var det på en måte rettferdig at Norge hadde en kristen stat. Nå lenger finnes det etter mitt syn ikke noe grunnlag for å tviholde på en statlig kirke, ettersom Norge har mange forskjellige religioner, samtidig som majoriteten ikke er religiøse i det hele tatt. Hvis Norge blir en helt sekulær stat er det greit,ettersom våre forbindelser til land verden over bare kan bli bedre, hvis vi er sekulære. Da burde jo de være det også egentlig men så lett er det ikke. Uansett, Jeg skjønner hvor du vil hen men jeg bare understreker at du må ikke gi et firkantet bilde av omstendighetene, for selv om jeg vet at du ikke mener det slik, så kan jo folk misforstå.Dèt tror jeg forøvrig er årsaken til mye unødvendig hets og smerte- misforståelser. Å ordlegge seg riktig har jeg funnet ut er mye mer viktig enn man i utgangspunktet skulle tro.

Trond

30.11.2005 kl.23:38

Jeg sa andre såkalt kristne som hamn Martin, på den måten mener jeg at jeg ordla meg på en måte som ikke kan missfortåes. Jeg har flere kristrne venner selv som er milevis fra dennne fyren og jeg vet at du som kristen også er det. Det jeg er ute etter er å ta tak i den ytterligående som i større og større grad gjør seg gjeldene.

Are Karlsen

01.12.2005 kl.00:49

Makthavere har alltid forfulgt anderledes tenkende, enten makthaverne har kalt seg kristne, muslimer, nazister eller sosialister. Dagens anderledes tenkende er de som mener anderledes om f. eks. homofili enn hva dagens makthavere ønsker. Idag er det de som utsettes for forfølgelse innenfor rammen av demokrati og ytringsfrihet.

Trond

01.12.2005 kl.01:17

Til Martin: Nå har Jan Åge Torp sin fanclub sensurert bort dine kommentarer også. Det hadde ingenting med debatten å gjøre, men tenkte jeg måtte si det allikevel.

Martin

01.12.2005 kl.08:56

Ja sant nok Knut =)har han Sensurert MINE kommentarer også? Ærlig talt..

Lars Ruben

01.12.2005 kl.14:21

Ytterliggående kristne har altså i følge Trond"- nektet oss å tro på det vi vil- nektet oss å lese og se på det vi vil- Tvunget oss til å tro det dere vil- Gjort det ytterste til å regulere hver eneste lille glede vi har her i livet. Det finnes jo selvfølgelig ikke noe så syndig som et lykkelig menneske eller en deilig lang orgasme"Dersom du tenker på de som styrer i Norge, og mener at de er influert av ekstrem kristendom, kan jeg gi deg rett i at de til en viss grad har nektet deg å lese og se på det du vil (gjennom sensurlovgivningen), og at de har gjort sitt beste for å regulere en del områder av samfunnet. Av sistnevnte kan alkoholpolitikken og ekteskapslovgivningen nevnes. Men for å kunne si meg enig i at noen i Norge de siste 30 åra har nektet ikke-kristne generelt å tro på det de vil og tvunget dem til å tro på det de kristne vil, må du være mer konkret og vise eksempler på dette. Den siste setningen jeg siterte deg på får jeg ikke til å stemme. De fleste kristne mener vel nettopp at man blir lykkelig av å følge Jesus. Altså er det ingenting syndig i å være lykkelig. Det er tydelig ut fra Bibelen at Gud ønsker at vi skal nyte livet. HVORDAN livet kan nytes er imidlertid kristne og ikke-kristne ofte uenige om. Det er heller ingenting i Bibelen som skulle tilsi at lange og deilige orgasmer er synd. Høysangen og avsnitt i Salmene og Ordspråkene gir det motsatte inntrykket. Det Bibelen imidlertid sier noe upopulært om er innenfor hvilke rammer sex bør skje. Disse rammene kan kristne selvfølgelig ikke forvente at ikke-kristne flest vil holde seg innenfor.

hervé

01.12.2005 kl.15:52

hmmmm....ja, jeg tror at Åke Green er litt alvorlig for samfunnet... Har han rett til å si meningen sin når meningen sin er offensivt? Hvor ligger frihet? I Frankrikke hadde vi sånn problemet med Jean-marie le Pen. Le Pen politikk parti er veldig alvorlig som du vet, men den har aldri vaert "censored" (unnskyld, men jeg har glemmt ordet på norsk...!) på grunn av frihet!(left wing french politicians did believe at the time that by censoring Le Pen they would probably make him appear as a political victim and eventually gave up...) You may guess the true reason...

Trond

01.12.2005 kl.17:59

Til Lars HVORDAN livet kan nytes er imidlertid kristne og ikke-kristne ofte uenige om.Joda det er helt greit. Jeg tvinger ingen til å leve som meg og men da forlanger jeg å bli spart for at personer med bibelen i hånd skal legge begrensinger for meg og.Hvis du vil ha eksempler les den andre bloggen min. Jeg har kommet med nok av eksempler i innlegg tidligere så jeglard det ligge.Når det gjelder La Pen er jeg redd for at jeg tviler sterkt på at hele grunnen til hans oppsluttning har å gjøre med at han ikke har blitt sensurert. Han fikk over 25 prosent oppsluttning i første del av presidentvalget ( hvis jeg ikke tar feil ). Her ligger det nok en del ting dypt i det franske samfunnet som dere må ta tak i.

hervé

01.12.2005 kl.19:23

Det franske demokratiet er syk, President Chirac er altfor gammel (73 i går!) og forstår landet ikke lenger... Statministeren De Villepin kommer fra en aristrokratisk familie, han har nesten aldri bodd i Frankrike men i utlandet(han var før ambassadør), og forstår hva skjer i forsteder ikke i det hele tatt. Sarkozy er altfor alvorlig tror jeg, han er altfor "on the right side" og bare tenker på sin egen karriere. Det Sosialiste partiet er uordentlig dessverre... 25% av landet vil valge for ekstremiste parti selv om 75% av franskmenn vil aldri valge Le Pen... Are we as close to a revolution as in 1789 ???? Situasjonen er kritisk...

Martin

01.12.2005 kl.19:57

Til Hervè: Jeg vet ikke hva jeg skal si, hervè. Bare håper at det vil ordne seg før eller siden. Dog jeg skjønner ikke hvordan dèt skal skjeog Trond, her er et sitat som passer godt inn "For ti-femten år sidan var det mykje om å gjera å forklara at kyrkja har gjort politisk nytte for seg, og ikkje har vore ein del av det undertrykkjande samfunnsystemet. Idag ville slike påstander få ti av ni nordmenn til å stikke tunga ut av vindauga"Må si meg enig der. Kirken har tross alt gjort gode ting for dette landet også. Og den gjør det fortsatt. Også menigheter som består av disse du vil avsløre. Menigheter som gir til samfunnet og de fattige- økonomisk såvel som privat ved å gi en hjelpende hånd eller en trøstende skulder.

Trond

01.12.2005 kl.23:02

Det vi trenger Herve er slutt på all den primetive nasjomaismen som ser ut til å prege hele Europe. Den primetive nasjonalismen som har brakt oss ut i to verdenskriger. Jeg øsnker å starte et nytt parti fra grunnen av. Et europeisk parti som tenker overordnet primetive nasjonalistiske innteresser.

ML

01.12.2005 kl.23:42

Åke Green produserer formelig ateister. Når vi ser slike idioter i fri dressur så kan det få enhver til å vurdere sin (stats)religion en gang til. Flott blogg du har her Trond!

Martin

01.12.2005 kl.23:54

Det finnes sunn nasjonalisme og det finnes råtten nasjonalisme. Mange skjønner dessverre ikke hvor grensen mellom dem går

Trond

01.12.2005 kl.23:57

Jo takk for det ML. Selv om jeg ikke ville ha stemt partiet du linker til.

Trond

01.12.2005 kl.23:58

Til Martin: Jeg syntes det er en forskjell på nasjonalisme og det å være glad i landet sitt. Nasjonalisme er i bunn og grunn skadelig.

hervé

02.12.2005 kl.00:02

Ja, flott idé... Jeg selv tenker at Europa er en av løsninger for å kvitte seg med nasjonalismen. Men i Frankrike er folk altfor stolt dessverre, og jeg må si at de fleste er "narrow minded"! "Hva skjer i utlandet er dårlig, i Frankrike er det alltid bedre" For det meste tenker Franskmenn sånn...da har vi valgt "nei" til den europeiske grunnloven. Jeg forstår det ikke i det hele tatt! Jeg selv prøver å laere atskillige språk, jeg ofte dra i utlandet og kjemper mot clichés...! Europa er en stor sjanse!!! I Bergen i august var det også en anti-europeisk demonstrasjon ved fisketorget. Hva så? Norge vil likevel ikke slutte seg til Europa? -lei for norsken min ;o)-

hervé

02.12.2005 kl.00:13

Til Martin: hva mener du med "sunn nasjonalisme"?

Trond

02.12.2005 kl.00:52

Vel Heve det ser mørkt ut. Men uansett jeg skal skal kjempe. Skal det gå rett ned sskal det gjøres med flagget til topps, eller hva?? Her i Bergen er det faktisk en fra ditt hjemland som er leder for nei-bevegelsen.kanskje jeg skulle gjøre et forsøk på å lære meg fransk??

hervé

02.12.2005 kl.01:07

Åh? Og va heter lederen for nei-bevegelsen i Bergen (som er en veldig fantastik by) ??? Sinon tu as besoin d'aide en français???

Trond

02.12.2005 kl.01:13

Husker ikke navnet i farten, men du kan bare google på nei til eu+Bergen så finner du han. Sukk neisiden ler leder stort for tiden. Men er vel som Midnight Oil en gang sang det: My country right ore wrong.

Martin

02.12.2005 kl.11:34

Sunn nasjonalisme, dvs en nasjonalisme som gjør at folk blir stolt av landet sitt og sitt folkeslag. At de fortsetter å dyrke deler av sin kultur- men ikke deler av den som er skadelig for andre, eller som får dem til å se ned på andre raser eller nasjonaliteter.Norge f.eks trenge sårt nasjonalisme da vi ble en selvstendig nasjon løsrevet både ifra Danmark og Sverige. Nasjonalisme har i mange tilfeller vært en veldig sunn ting som har styrket samholdet i folket og fått land til å blomstre.Til og med nasjonalismen i Tyskland vil jeg definere som sunn før den ble misbrukt av nasjonalsosialismen som et ledd i det å undertrykke andre.Går nasjonalismen i fordømmelsens og rasismens gate- da er den på ville veier. Det er der faren ligger midt oppi det hele.

HERVE

02.12.2005 kl.14:09

Franskmannen Daniel Ducrocq er leder for Bergen Nei til EU. takk google ;o)

shpilman

04.04.2006 kl.18:04

Jeg hilser til klovnen. Jeg liker klovner veldig godt! Jeg har vört põ sirkus og sett klovner.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits