Endelig noe fornuftig fra Giske


Vel nå er ikke dette helt rett, man kunne sagt endelig noe fra Giske. Vår alles kjære statsråd har endelig etter lang forbredleser tenkt å foreslå en lov pålegger Apple å gjøre musikken man kjøper på iTunes Music Store tilgjengelige på andre spillere enn iPod. Dette innativet kommer en stund etter at Frankrike har signalisert at de skal gjøre det samme.

Forslaget er viktig fordi det bryter med helt elementære prinsipper. Tenk deg hvis du går å kjøper noe i butikken så skal butikkeieren bestemme hvordan du skal bruke varen du har kjøpt. Tenk deg at butikkeieren kunne saksøke deg fordi du ikke brukte det produktet du hadde ærlig og rederlig kjøpt av vedkommende slik han vil.
Jeg syntes det direkte frekt at en del politikere er i lomma på slike monopolister og stortinget bør derfor stemme for en slik lov og ikke la seg presse.


Én kommentar

belgarat

31.03.2006 kl.04:32

-Men han er fortsatt for DRM og mener at kopiering av musikk er det samme som å stjele jaka til Giske. Det med å sette likhetstegn mellom fildeling og tyveri er en utrolig stor forenkling som seriøse politikere ikke bør bruke. Det er ikke riktig, samme hvor mange ganger vi får propagandaen gjentatt.Giske er velkommen til å besøke meg og kopiere jakken min. Han må stå for stoff, nål og tråd selv så klart.(Det at han foreslår en lov som i praksis vil forby bruk av DRM ser ikke ut til å ha falt Giske inn. La oss håpe han ikke skjønner tegningen før en slik lov evt. er vedtatt.)

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits