Anti-Konservativt Forum i ny drakt

Jeg har i perioder vurdert om jeg skulle nedlegge dette prosjektet eller inntegrere det som en del av Tronds Orakel, en jeg obestemte meg.
Det er såpass mange der ute som trenger et spark der sola aldri skinner så jeg fortsetter med denne bloggen, men på et litt annen måte en tidligere. Nå med enda  flere skrivbenter. Hele fem stykker innkludert meg selv kommer nå til å begynne å bidra og her er den foreløpige listen.

Selvfølgelig meg mannen bak Tronds Orakel og andre godbiter

Knut Stian Olsen- Mannen bak bloggen Min Mening og meget fin fyr.

Erlend Sand - God venn og kollega og mannen bak bloggens Erlends Liberale Ideer

I tillegg skal vi få to kvinner til å skrive så det ikke bare blir en gutteklubb, men det kommer jeg tilbake til senere.
Uannsett endringer kommer ikke tonen til å moderere seg noe.

13 kommentarer

Knut Stian Olsen

09.jul.2006 kl.20:46

Dette blir spennende Trond ;O)

Trond

09.jul.2006 kl.21:00

Dette blir tøffere en toget og råere enn biff. Sett i gang å skriv

Erlend

10.jul.2006 kl.01:32

Tror detta blir tøft, i dag under lansering har vi drevet litt oppdateringer av det rent estetiske til glede for gamle og nye lesere. Under denne prossessen har siden sett litt "rar" ut, det blir den nok også i en dag til fremover, men så skal alt på plass. Linker, post register, med mer. Og snart kommer video :-)

Arild Holta

10.jul.2006 kl.05:00

Er de andre også venstre-radikalere med Venstre-alibi?

Trond

10.jul.2006 kl.14:27

Igjen Hotra les idelogi. Mitt forlsag er Leonard T Hobhouse bok libralismen og Johm Stuart Mill sin friheten. Kommer til å legge ut flere gode linker etterhvert så du kan få deg litt lærerikt lesestoff.Hvis du har lyst å lese gratis ligegr det en link på siden her til en god liberal bokside, med masssevis av god litteratur.Les og lær.

Arild Holta

10.jul.2006 kl.17:56

http://www.filosofi.noIkke verst. Noe endimensjon mht kristen tro. Kristen tro kan nemlig kombineres med egoisme (ideologien-).Jeg var liberalist før jeg ble libertarianist.Ta deg en tur på Det Liberale Folkepartiets forum http://forum.dlf.info og få slaktet ideene dine om at du er liberalist. Hjernekraften er brukbar hos en del av hovedaktørene der.Jeg har selvsagt vert der og infisert dem med info om barnefjernsgalskapen.Vegard Martinsen har jo undervist i filosofi og står bak siden over. Flere er aktivt med i Objektivistforeningen. http://www.objektivisme.no/

Trond

10.jul.2006 kl.18:29

Kristen tro og eoisme?+ Såpass mye for den kristne hummanismen. Jeg har googlet litt på deg og kan ikke si aat jeg har funnet mye libralistisk tankegods.Har faktisk ingen innteresse av DLF. Diskuterte litt med dem under valget uten av det kom noe godt ut av. Diskuterer gjerne, ikke missforstå meg, men jeg har ikke inntersse avv å vandre rundt på nettet og kverulere med alt og alle.

Arild Holta

10.jul.2006 kl.20:00

Jeg går lengre enn deg i troen på eget valg.Rettigheter:Mine rettighete starter der dine slutter. I enlighet med det som er mitt er mitt og det som er ditt er ditt.Kapitalisme:Ut fra eget valg er kapitalisme en mulighet og rettighet. Der skiller jeg mellom (eget ord:) psykopat-kapitalisme som tvinger og sann kapitalisme bygd på eget valg.Kollektivisme:De som ønsker en kollektiv livsstil må få velge det, gjerne for seg selv i egne samfunn.Ideologien min er som følger:Rettighet: EGET VALG avgrenses avLov: IKKE TVINGHva man velger for er det man har forårsaket/bevirket/produsert gjennom bevisste valg. Enten selv eller gjennom bevisbare avtaler med andre.Det vil f.eks si at idiotiske arbeidsgivere som ikke skriver klare avtaler med arbeiderne, gjør arbeiderne til medeiere i sitt produkt.Avgrensningen mitt/ditt krever kun et intellekt som er godt nok til å forstå sammenhangen...eget valg --> bevirket.Det betyr at selv toåringer begynner å utvikle rett til seg selv. Det er i den alderen de får evne til å trekke de enkleste logiske konklusjoner. Selvsagt ikke i en teoretisk språkdrakt.Mennesket eier seg selv. Punktum. Eiendomsrett er styringsrett. Det skal samfunnet legges opp i enlighet med. Alt annet er overgrep med alt fra mikroskopiske konsekvenser til dramatisk ødeleggelse av andre menneskers liv.Dette er ikke kristendemokratisk tenkning. Det er aldeles ikke konservativisme. Jeg er mer liberalistisk og liberal enn liberalister. Jeg er libertarianer med utgangspunktet: Mennesket tilhører seg selv, ikke staten, samfunnet, nasjonen, demokratiet etc.Kom ikke med noen billige poeng overfor ideologien. Det krever mye tankearbeid for å sette seg inn i samfunnsmessige konsekvenser av dette.

Trond

10.jul.2006 kl.20:06

Nei jeg skal selvfølgelik ikke momme med noen billige poenger ovenfor deg. Hvordan kunne jeg finne på det???Men nå sitter jeg å jobber Holta, med å finnpusse denne bloggen. Organisere akivet og lignende og dette var det ene minnutet jeg gidder å bruke på deg i denne omgang. Men kvelden er selvføgelig lang vi snakkes sikkert.

Arild Holta

10.jul.2006 kl.20:09

Trond:"Kristen tro og eoisme?+ Såpass mye for den kristne hummanismen."Rasjonell egoisme.

Knut Stian Olsen

10.jul.2006 kl.20:37

"Mennesket eier seg selv. Punktum" skriver du Holta.Det er jeg helt enig med deg i. Mennesket eier seg selv, mennesket eier heller ingen andre enn seg selv.Man eier ikke sine foreldre, man eier ikke sine søsken og man eier ikke sine barn.Men barn klarer seg som kjent ikke så veldig godt alene, og fordi det finnes noen som ikke klarer å ta vare på barnet sitt til det barnet er i stand til å klare seg selv, så har samfunnet oppfunnet mekanismer for å hjelpe disse barna.I mange tilfeller så er det faktisk til det beste for barnet. Det er nemlig ikke sånn at alle som blir foreldre er skikket til å være det.Men Holta, du må ikke tro at jeg ikke har negative opplevelser med barneværnet, det har jeg, men det vil jeg ikke gå inn på her i en åpen post. Det gjelder også andre personer enn bare meg.Jeg hater de som er i barnevernet der jeg kommer fra, og selv om barnevernet i mange saker er altfor overivrige og maktkåte i sin tjeneste så er det også mange barn som faktisk blir hjulpet av det samme barnevernet.Jeg har sett en 3 år gammel gutt bli sjenket dritia full hver gang foreldrene drakk. De drikker ofte. Ingen skal fortelle meg at den gutten har det bra der han er og forhåpentligvis griper barnevernet inn slik at de får bedret forholdene denne gutten lever under.Vi trenger et barnevern, men innenfor dette barnevernet er det helt klart rom for store forbedringer. Jeg kan ikke støtte et barnevernsfritt Norge, slik du antakelig ønsker Holta, men jeg sympatiserer ihvertfall med r-b-v innimellom.

Arild Holta

10.jul.2006 kl.23:23

Jeg er for vern av barn. Ut fra statistikken ville barn som gruppe fått det totalt sett bedre om hele det såkalte barnevernet ble fjernet. Dette er jo helt skrullete!Retorikken om treåringen irriterer meg. Det er nemlig stort sett ikke slike som blir overfalt av barnevernet.Det er jo derfor jeg går til verbal krig mot svineriet.

Trond

19.jul.2006 kl.02:25

Hvis man går til verbal strid, bør man faktisk ha noe å fare med. Gjenta kraftutrykk og innjurier i kjapp rekkefølge gir liten troverdighet.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

36, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits