Kim Friele

Karen-Christine (Kim) Friele er nok et kjent navn for mange homofile og for de som er for homofiles rettigheter. Hun er sikkert minst like kjent blant sine motstanderne. Kim Friele er nemlig en mangeårig forkjemper for homofile og homofiles rettigheter.

 

”I Oslo ble Friele en del av det den gang svært lukkede homoorganisasjonen Det norske forbundet av 1948, der hun var leder i perioden 1966-1971, og ansatt som generalsekretær fram til 1989. Frieles arbeid var sterkt medvirkende til at straffeloven § 213 som kriminaliserte homoseksuelle handlinger mellom menn ble opphevet i 1972, at «homofili» ble strøket som psykiatrisk diagnose i 1978, og at Norge i 1981 utvidet straffelovens paragrafer mot rasisme (§§ 135a og 349a) til også å gjelde diskriminering i forbindelse med seksuell legning. Da Norge i 1993 innførte lovgivning som regulerte registrert partnerskap for personer av samme kjønn, var Friele og hennes partner gjennom mange år, Wenche Lowzow, et av de første parene som inngikk partnerskap” (Wikipedia)

Hva Kim Friele har betydd for homofile i Norge kan vanskelig sies med ord, men selv om hun har kjempet for sine og andres rettigheter i mange tiår er det enda et stykke igjen før vi kan si at vi har et samfunn der man er likestilt og med like rettigheter for de homofile som for de heterofile.

Kim Friele er et menneske jeg har meget stor respekt for og da syntes jeg det er trist at vi har elementer som Jan Aage Torp og hans meningsfeller her i landet, elementer som er for diskriminering og hetsing av homofile medmennesker. Deres moralske forvaklede syn på andre mennesker og deres legning gjør meg kvalm.

Så til Torp og hans meningsfeller vil jeg si: Jeg håper dere lider like mye som all den lidelse deres fordømmende holdninger påfører andre mennesker. Det menneskesyn dere forfekter er bare trist og det er forkastelig.

Kim Friele - måtte din kamp bli kronet med full seier for likestilling av rettigheter for homofile medmennesker.

Skrevet av Knut Stian Olsen (vil også bli publisert i min blogg om noen dager)

2 kommentarer

Thorvald Bø

19.12.2012 kl.12:50

Friele er like smakløs og motbydelig som den bergenske kaffen med samme navn. En forkjemper for å allminneligjøre en sykelig tilstand, gjør ingen til en helt. Homofili burde fortsatt ha vært forbudt og straffbart!

Trond Wathne Tveiten

19.12.2012 kl.16:35

Thorvald Bø: Å høre personer som deg snakke om homofile er som å høre brunskjorter på 30 tallet snakke om jøder. Du er ikke annet enn en syk faen

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits