Legaliser de illegale rusmidlene


Siden det er debuten min her i Anti-konservativt forum har jeg valgt å ta opp et tema som nok vil være litt kontroversielt i enkeltes øyne. I hvert fall tror jeg at mine holdninger vil være litt kontroversielle. Saken er nemlig den at jeg er bombesikker på at kampen som staten/samfunnet fører mot illegale rusmidler ikke kan vinnes med mindre man får disse illegale stoffene over i kontrollerbare og legale former.

Med andre ord så burde disse stoffene vært en legal vare, underlagt statlig kontroll av kvalitet og sikkerhet, f.eks underlagt Mattilsynet. ”Kvalitet og sikkerhet(?)” sier kanskje noen nå – ”De narkomane er vel ikke ute etter kvalitet, de er bare ute etter å få i seg det neste skuddet”. Det er riktig, man setter skuddet uten tanke på kvalitet og sikkerhet. Dermed får vi en betydelig risiko for OD og for tidlig død.

Med staten som importør og det offentlige som kontrollører av narkotikaen ville man ha fått se en betydelig nedgang på vinningskriminalitetsstatistikken, man ville nesten helt fjernet overdoser og overdosedødsfall, færre unge jenter ville ha prostituert seg, osv osv.

Mange vil kanskje si at det er å innrømme nederlaget hvis vi skulle legalisere narkotika. Vel, samfunnet kan ikke vinne mot rusmidlene så lenge det finnes mennesker som liker å ruse seg på disse stoffene.

”Liker å ruse seg” skrev jeg. Det er nemlig slik (uansett hva alle besserwisserne måtte mene) at det å skyte amfetamin, E, heroin etc er en utrolig deilig følelse. Det er ikke til å komme i fra og man må ikke undervurdere narkotikaens fantastisk deilige virkning.

Jeg sier det rett ut jeg, selv om jeg nå mer eller mindre er nykterist på heltid så elsker jeg kicket som et skudd god makka gir. Det kommer jeg nok alltid til å gjøre. For ikke å glemme hvilken tur man kan få av en smell med Exctacy av merket ”Gul Alien”. Narkotika er utrolig herlig, men det er også det som gjør det så farlig.

Og farlige stoffer vil man helst ha kontroll på, ikke sant? Vel, slik det er per i dag så har ikke storsamfunnet vist seg oppgaven verdig. Man har null kontroll over de illegale stoffene og hva disse måtte inneholde av tilsetningsstoffer som ”pusherne” ”smuglere” og ”dealerne” blander inn i stoffet for å øke vekta (og dermed verdien) på varene.

Med egne offentlig godkjente selgere av narkotiske stoffer og som er underlagt kontroll av hva disse stoffene inneholder så har man plutselig sparket beina under den mest lukrative geskjeften som kriminelle bruker til å finansiere videre kriminalitet. Og da snakker jeg ikke om junkien som knekker en kåk for å skaffe seg dop.

Jeg er, og har alltid vært, en liberal person. Hvilke valg vi mennesker tar i våre korte liv er ikke noe staten, det offentlige eller hvermannsen i gata bør legge seg opp i. Det staten (i mine øyne) har som sin viktigste oppgave er nemlig å legge til rette for at vi alle kan ta forskjellige valg. Også valg som ikke er allment akseptert av hvermannsen som god kutyme.

Noen velger å bli politikere eller leger, mens andre velger å teste narkotika. Som jeg gjorde (jeg angrer ikke et sekund på det valget heller) og Nini Stoltenberg, mens Jens valgte seg politikken.

Min holdning er kort og godt; legaliser narkotika, det vil gi flere positive ringvirkninger enn negative.

Skrevet av Knut Stian OIsen

7 kommentarer

Kapitalismus

10.jul.2006 kl.23:35

Definitivt en av de viktigste debattene Norge og den vestlig verden står overfor. Å svaret er enkelt: Legalize it now!

Arild Holta

11.jul.2006 kl.03:15

Knut Stian OIsen:"Saken er nemlig den at jeg er bombesikker på at kampen som staten/samfunnet fører mot illegale rusmidler ikke kan vinnes med mindre man får disse illegale stoffene over i kontrollerbare og legale former."Dette er bevisligen feil. Det misbrukes nemlig rhohypnol, valium, morfin og annet som er i kontrollerte former.På den andre siden...Mennesket eier seg selv og bestemmer hva slags søppel det vil forderve seg med.Jeg liker imidlertid ikke ordet "legalisere". Dette da staten ikke kan gjøre noe til illegalt - kun forby det.At staten gjør seg til overgriper og utøver eiendomsrett over mennesker gjør ikke noe illegalt.Sett moralfilosofien for maktpakkets påbud. Moralfilosofisk eller etisk er det legalt å utøve eiendomsrett over sin kropp. Derfor er det legalt å forsøple sin kropp med dritt.Problemet er bare at maktpakket ikke vil fatte at det er legalt - den overfaller folk som lever ut retten til seg selv.

Arild Holta

11.jul.2006 kl.03:16

Rettelse: Sett moralfilosofien _forand_ maktpakkets påbud.

Knut Stian Olsen

11.jul.2006 kl.09:15

"Det misbrukes nemlig rhohypnol, valium, morfin og annet som er i kontrollerte former."Ja det vet jeg selvsagt at det gjør, men kan du huske sist det var et overdosedødsfall etter misbruk av disse stoffene?Morfin er f.eks svært nær beslektet med heroin, men man hører aldri om overdosedødsfall som følge av morfin. Årsaken til det er selvsagt at med morfinen så vet man hva man får i seg, noe ganske annet er det med mye av den urene heroinen.Altså er det en fordel å få bruk/misbruk av narkotika inn i narkotiske stoffer som man har en viss kontroll på hva inneholder.Ellers var det jo hyggelig å se at vi er enige om en sak også, selv om vi har en helt forskjellig tilnærming til konklusjonen.

Adolph

12.jul.2006 kl.03:11

Cannabis er greit, legaliser.Heroin, ikke noe problem, utleveres gratis fra apotek mot resept. Det vil ta bort økonomien i herointrafikken, og gjøre rekruteringen mindre. Ingen mening i å fore opp ungdommen på billig heroin når du ikke får inntekter av dem når de er junkier. Det er ikke økonomi i å smugle for helge-heroinister. Det er mange av dem, flere enn de fleste tror, men forbruket deres er lavt.Jeg har sett flere både politikere og politifolk hevde at det ikke finnes et legalt marked for heroin, følgelig kan ikke staten kjøpe det inn. Det er pissprat. Heroin er et opiat, har du opium kan du lage heroin. Morfin, som brukes ved norske sykehus, er et opiat. Kan du skaffe legal morfin, kan du produsere heroin. Bullshit blir ikke gourmetmat av at en politimester sprer skinkene og lårer det på tallerkenen for deg. Det er mellomstoffene som er det vanskelige, vi ser at amfetamin brukes av helt normale mennesker til å kontrollere fyll, drikker deg så dritings at du knapt kan stå, en stripe og du er fit for fight igjen. Mer drikke. Ikke et rusmiddel i og for seg (i alle fall ikke etter min erfaring, la Linea og say no more), men det er lett å drikke seg ihjel når man ikke merker fylla. Hva skal vi gjøre med slike stoffer? For farlige til å selges fritt, på resept men for hvilken diagnose?Designerdopet, staten kan ikke importere det fordi det ikke finnes noen produsent å forholde seg til, det er enslags medikamenter men vil aldri kunne godkjennes fordi bivirkningene er både mange og ukjente. Greit Holta, la folk ødelegge sin egen kropp, men mye av dette er tross alt ren gift. noen dråper i kaffekoppen din og du flyr både høyt og lavt. Det er ikke fritt salg av blåsyre heller. Det er langt på veg medisin uten noe medisinsk bruksområde, LSD? Fantastisk, men å ha det i butikkhylla ved siden av cornflakes og sukkerkulør?Igjen, drep deg selv, men ikke selg så giftige droger til hvem som helst når som helst.Forøvrig ønsker jeg alle en god sommer, på legale eller illegale rusmidler, ruset av Jesu blod eller Satans galle, det får bli deres sak. Men husk:Det moralske spørsmålet er om du skal ruse deg. Om du velger alkohol eller dop er et spørsmål om jus. Det er noe helt annet.

Arild Holta

15.jul.2006 kl.04:31

PS: Har aldri brukt narkitika. Bruker stort sett ikke alkohol. Det bittelille jeg har røkt en liten periode har jeg sluttet med.

Anders

25.feb.2009 kl.10:54

Det er godt å se noen som har sunn fornuft når det gjelder narkotika. Krigen mot narkotika har ødelagt mange uskyldige menneskeliv. I USA er halvparten av alle som sitter i fengsel ikke-voldelige narkotikaforbrytere. Hadde ikke narkotika vært forbudt så ville man vært mye tryggere på kvaliteten. Dessuten så ville varene vært såpass billige at de aller mest avhengige hadde sluppet å selge alt de eier for å tilfredsstille avhengigheten.Vold er også en veldig viktig del av dette. Tenk på så mye vold det blir i samfunnet når det er gangstere som selger narkotika i stedet for lovlige utsalgssteder. Jeg vet ikke om det er fullt så ille i Norge, men i andre land er det vold som er løsningen på konflikter mellom de som selger narkotika. Til sammenligning så er det ekstremt sjelden skuddvekslinger mellom Absolut Vodka og Smirnof Vodka.Jeg vil anbefale både tilhengere og motstandere av legalisering å se dette klippet http://www.youtube.com/watch?v=oyystXOfDqo. Han argumenterer mye bedre enn jeg gjør.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

36, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits