Hva har Martha Luise gjort galt ?

Når man søker kontakt med åndsmakter, kan man like gjerne komme i kontakt med de onde åndene, demonene, sier professor Tormod Engelsviken ved MF.

Denne og flere artiikler klar seg provesere over vår prinsesse. Jeg forstår ikke hvorfor man lar seg hisse så mye over dette. Hadde hun sagt at hun trodde at verden var skapt på 7 dager hadde noen reagert?? Eller hva med å tro på jomfrufødsel?? Er det særlig logisk?? Hun har en tro som flere andre har en tro her i samfunnet. kanskje ikke helt tradisjonell og ei heller kristelig, men hun er fritt til å tro på dette i likhet med alle troende.
En del kriste miljøer går nå bananas, men husker de at Bush sa at innvasjonen i Irak var pålagt ham av gud?? Skal si det var stille da.

Pastor Trond

11 kommentarer

Frode

25.jul.2007 kl.20:26

Her er jeg så uenig med deg Trond at jeg nesen ikke kan si det. Problemet min venn er ikke hva hun tror på. Det gir jeg blanke f i for å si det mildt. Problemet er stillingen hun har i vårt land. Uansett så "ukongelig" hun prøver å gjøre seg vil hun til hun dør være kongelig, og da kan man faktisk ikke drive på slik.

Hvordan jeg kan si slikt? Jo, kongen er stats overhodet, vi har en kristen statsreligion, hans datter går ut med et ukristelig budskap (Uansett hvordan du vrir å vender på det Trond)Så lenge vi har en statsreligion vil dette skade region, altså kristendommen. Derfor synes jeg Mertha skikkelig har klart drite seg ut. OG en ting til. Jeg hadde sagt det same om vi hadde vært et muslimsk land, og jeg trodde på kristendommen, for poenget er ikke religion, men metoden.

En ting til.... .Bush og Mertha.... Noen ganger synes jeg at sammenligningene dine er rimelig "far out" Dette er nemlig ikke en kampanje mot ekstremistene men for kristenedommen

Martin

25.jul.2007 kl.23:46

Lyst å gi en tilbakemelding, Trond? =)

http://martindrange.abcblogg.no/1185235680_gi_meg_tilbakemelding.html

Og når det gjelder Märtha..ingen kristne såvidt meg bekjent nekter henne å praktisere sitt livssyn. Men de har retten til å ta avstand fra livssynet hennes. På samme måten som du har rett til å kritisere dem. Det er godt vi lever i et demokrati! Det er det maaaange som ikke gjør dessverre.

Pastor Trond

26.jul.2007 kl.03:44

Frode: Sammenligningten var at noen påstår de har fått en melding fra øvre makter. I enkelte tilfeller blir noen regnet som ødeleggende ( Som Maretha ) Iandre tilfeller reagerer man ikke ( sånn som med Bush )Viktig at du leser den litt nøye først.

Martha e rikke lenger hennes kongelige høyhet og da mener jeg at sakene r anderledes. Uannsett man mpå kunne ha den religionen man vil uannsett hvem man er.

Hvorvidt Martha skader statreligionen spiller egentløig ingen rolle. Man bør ikke ha en statsreligion i et demokratisk samfunn uansett. religion er og blir en privatsak uannsett hvem man er.

Martin: Jo man har selvfølgelig rett til å komme med hva man vil av tilbakemelding om kvinnen. I likheyt har man lov til å kommentere det andre mener om dette også. det kalles debatt Martin pg er også vanelig i et demokrati.

Martin

26.jul.2007 kl.09:17

Jeg antar poenget ditt med dette innlegget er at kristne kan ta avstand fra en ting, mens en annen- som tilsynelatende virker verre- tar de ikke avstand fra.

For det første er det et prinsipielt problem for en pastor å uttale seg om politikk i en menighet.Derfor blir dette en heelt annen sak enn situasjonen med Märtha. For det andre var det faktisk mange- ikke bare kristne- som var naive til å tro at man skulle finne kjernefysiske våpen i Irak. Nå vet vi jo at det ikke er sant, og kristne er tydelig uenig seg imellom om hva som var rett eller ikke. Det er jo bare å se til USA- mange av demokratene er også kristne og de er ikke akkurat fornøyd med Irak-krigen. Til og med en del republikanere har reagert.

Personlig tenker jeg at det var en tragedie at USA gikk inn, men jeg tenker at det er deres plikt nå å sørge for en stabilitet og sikre befolkningen fred. Dette gjør de ikke ved å bare trekke seg ut, for da vil islamistene ha mye større sjanser for å ta over Irak, og da kan situsasjonen bli enda verre enn det var under Saddam, av diverse grunner.

Pastor Trond

26.jul.2007 kl.11:56

Jeg vet at dte var mange kristne som ikke toodde på det som ble sagt under Irak krigen, derfor finner jeg dette enda mer merkelig. Hvorfor kom de ikke med en like kraftig utallese når Bush sa som han sa?? jeg skulle tro at i følge dine og mange andre sine termer så var det blasfemi. At en del har tat avstand blandt demokrater og republikanere i ettertid er fint, men det hjelper egentlig lite. Burde amn ikke ha reagert n¨år Bush sa dette i utgnagspunktet??

Når det gjleder Martha har hubn kun kommet med en utallese som bekrefter hennes livsyn. Man er fritt til å ikke like det, men det er hennes rett til å få tro dette. jeg sytes det bare er opåfallende at en sutallese fra en uviktig politiks person som er harmløs skaper nærmest hysteri i enkelte kretser, men utallser som at man starter kr9iger på vegne av Gud ikke ser ut til å gjøre det samme. Det er vel et helt fair spørsmål å stille eller hva??

Tilbake til irak: hva slag stabilitet er det du snakker om?? Sakene r at i dag så er dte mye verre enn under Sadam.

Martin

26.jul.2007 kl.12:15

Ja, du har rett i det Trond. Det er et helt fair spørsmål å stille. Når det gjelder Irak; uansett om det er verre enn det var under Saddam så tror jeg neppe at det blir bedre av at USA trekker seg ut helt uten videre..

Frode

26.jul.2007 kl.12:28

Jeg støtter faktisk Hanvold 110 prosent. WOW Frode støtter en "estremist". Märtha Louise går dessverre djevelen i møte med denne dritten. Hanevold er ikke Gud, han bare konstaterer fakta. Det Märtha Louise driver med her tjener djevelen. Sorry. "Hun beveger seg nå i en okkult verden, og kommer i kontakt med onde ånder, Satan og falske profeter" Amen til det.

Trond

26.jul.2007 kl.13:10

Martin: kanskje kanskje ikke. Nå har de satt sge i en gjørme som krveer mye for å komme seg ut av.

Frode: Mener du at alle som ikke tror det samme som deg går djevelens ærend??

Frode

26.jul.2007 kl.13:15

New Age fører deg ikke til himmelen. Det mener jeg. Gud dømmer, ikke jeg.

Trond

26.jul.2007 kl.13:20

Dagnes kristendom fører deg verken til himmelen eller noe som helt annet sted.

Frode

26.jul.2007 kl.15:24

Deg om det.....

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

36, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits