Kristen svada om kjønnsnøytral ekteskapslov

Kristent svada om kjønnsnøytral ekteskaps lov Avisen dagen skriver: Slagord og retorikk dominerer kampen for en kjønnsnøytral ekteskapslov. Barnas interesser og Barnekonvensjonens ord om barnets beste blir neglisjert. Disse utsagn kommer fra Øivind Benestad, prosjektleder for nettstedet, MorFarBARN.no. Hvem er det som egentlig kaster barna foran seg i kampen for sitt syn, det er nemlig morfarbarn.no. Det er barna som lider, barna som må slite, samfunnsmoralen som går til helvete osv. Nå er ikke dette noe nytt fra kristen konservativt hold når de føler at den lille boblen de lever i er i ferd med å sprekke. Hele argumentasjonen minner meg meget om hvordan, man i innvandringsskeptiske miljøer har brukt som propaganda. Hadde det ikke vært for alle innvandrerne hadde det ikke vært så mye rasisme. Videre ned i teksten står det: Han fremholder at et samliv mellom to menn eller to kvinner er vesensforskjellig fra et samliv mellom mann og kvinne. Det tydeligste beviset for dette er at et enkjønnet par aldri kan få barn sammen. Å kalle et samliv mellom to menn og to kvinner for «ekteskap» er både ulogisk og forførende språkbruk Hva så om det er forskjellig eller ikke, mener man virkelig at to av samme kjønn ikke har et forhold bygd på tillit og kjærlighet i likhet med heterofile.?? Er definisjonen på et ekteskap at to mennesker kan får barn sammen?? Har sjekket opp definisjonen i en ordbok og fikk ikke det til å stemme så overhodet. Ulogisk og forførende hva slag retorikk er det?? Er det forførende hvis en mann kaller sin partner for sin ektefelle?? På slutten av teksten avslører han sitt sanne jeg da han fremstiller det hele som en symbol sak for det er akkurat det som er sannheten. Ikke et symbol sak for radikale ideologier som Benestad sier det, men for de kristen konservative i Norge. Det er de som ha kjempet knallhardt for og fortsatt å ha monopol på sine begreper. Det er vondt å se tiden løpe fra enn, men det er det den er i ferden med å gjøre for disse miljøene selv om de er flinke til å lage nettsider. http://www.dagen.no/show_art.cgi?art=9218 NB. kOmmer emd enda mer om debbe saken senere.

4 kommentarer

Hei

12.mai.2006 kl.17:31

Er du også for at en mann kan ha to koner, og en mann? Det kan jo være av kjærlighet?

Trond

12.mai.2006 kl.18:10

Ser ikke helt hva det har i den debatten her å gjøre egentlig.

Frans

23.mai.2007 kl.00:34

Ville du tatt motargumenter seriøst hvis de kom fra sekulært hold? Eller er det bare kristne som er så teite at de kan mene som Benestad? Er det mulig at det liberale Norge har et hangup på s.k. mørkemenn, slik at de til en hver tid er de ideelle fiender. Når man hører DEM argumenter MOT en sak, er det klart man må være FOR. Det langt mer sekulariserte frankrike har gjennom en grundig og saklig (ikke nødvendigvis endelig sann) offentlig utredning frarådet nøytraln ekteskapslov og medfølgende rett til adopsjon og kunstig befruktning. Hva sier du til det?

Trond

23.mai.2007 kl.02:49

Selvfølgelig ville jeg det, men jeg har foreløig ikke hørt noen fornuftighe argumnter fra de som er imot ennå. Er dte rart atr fokuset ofte er på mørkemenn siden det er dem som stort sett dominerer debbatten.

Er det nødvendig slik at Frankrike er et sannehetsargument i seg selv?? Men det ligger en del kultrelle og historiske betinglser til grunne for hvorfor de komemr frem til et slikt standpunkt. Men for all del la oss gjøre som franskmennene.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

36, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits