Homofili er mer enn sex

Atter en gang observerer jeg at enkelte bruker titler for å begrunne sine argumenter. Problemet er bare at når man bruker sitater fra bibelen, så bør man la være å bruke tittelen 'forsker'. Et eksempel på dette er Norvald Yri, som i sitt innlegg mot homofile i menighetsbladet Norge i Dag bruker denne tittelen, selv om han ikke har et eneste argument basert på forkning. Når man uttaler seg om mennesker og deres legning under tittelen 'forsker', bør man også ha noen vitenskapelige argumenter som taler for seg. Dette har ikke Norvald Yri på noen som helst måte, men henviser kun til sin tolkning av bibelen.

Norvald Yri og hans kompanjonger må gjerne fortelle meg at de egentlig liker homofile, men saken er at de har null troverdighet. Når man reduserer mennesker som lever det livet du ikke lever til vesener kun styrt av lyst, så er man deltager i en prosess der disse menneskene blir trakassert og mobbet.

Innlegget til Yri er fult av religiøse overdrivelser og direkte faktafeil at hvis jeg skulle kommentere hver eneste en så kunne jeg holdt på hele natten, men jeg skal allikevel ta for meg noen.

Yri sier: «Alle mennesker i alle nasjoner og kulturer vet hvordan barn blir til. Det er ved sexuelt samliv mellom mann og kvinne som gir barn. Iboende lyster og drifter verner om oppholdpelsen av menneskeheten. Den alminnelige kunnskap mellom menneskene vet at to av samme kjønn kan ikke få barn sammen. Vennskap og nære relasjoner mellom personer av samme kjønn er vanlig i alle kulturer og samfunn og er ingen skam, men surrogat sex med samme kjønn eller surrogatekteskap med samme kjønn er fullstendig fremmedelementer til alle tider og overalt i verden. Men på grunn av potensielle muligheter for avvik ser en overalt til alle tider mennesker som søker samlivsformer imot naturretten, skaperordningen og det som holder menneskeheten oppe. Der den kristne åpenbaring er kjent, vet folket også at denne bekrefter det som naturen lærer om samliv mellom mann og kvinne.»

Pastor Trond: Her blander Yri en rekke elementer som ikke har noe med hverandre å gjøre. Ja vi vet at det må en mann og kvinne til for å skape barn, men sex og samliv er langt mer enn bare dyriske lyster eller det å produsere barn. Det er en måte for mennesker og føle nærhet med hverandre. For mennesker som elsker hverandre er denne nærheten viktig, unnsett om man elsker en av samme kjønn eller en av motsatt kjønn. Er det Yri her beskriver normen for det kristne ekteskap? At mennesker kun er ment for å produsere barn? I så fall har han lært en ny form for kristendom jeg aldri har hørt om.

Man må skille mellom kjærlighet og vennskap. Det å elske en person er ikke det samme som å ha nære relasjoner eller vennskap til andre. Jeg har nære relasjoner til flere personer uten at jeg nødvendigvis føler den kjærligheten som jeg gjør til min samboer.

Mennesker oppsøker heller ikke samlivsformer bare fordi de har lyst, men fordi det er naturlig for dem. For en homofil vil det være naturlig å leve i den samlivsformen han eller henne lever i. Det er ikke mulig å rekruttere mennesker til denne samlivsformen, den kommer naturlig. Når man referer til naturen når man ikke har noen vitenskapelige argumenter, men kun tolkning av bibelsitater, så havner man i samme fella som de som kaller seg forskere og påstår at verden kun er 6000 år gammel. Norvald Yri har ikke noe vitenskapelig belegg, men kun sin egen kristenkonservative tro som argument. Da blir det å kalle seg forsker et hån mot virkelige forskere.

Yri sier videre: «Derfor er det grunnleggende viktig at vi betegner hverandre som fullverdige mennesker med samme verdi, uansett lyster eller tendenser som ligger potensielt i alle mennesker.
Jeg betegner mine venner med navn, som mennesker, ikke som pedofile, eller pyromaner, eller prostituerte, eller slike som har lyst til eller lever i skammelig utukt. Om noen skulle slite med lysten til onani, snakker jeg ikke om mine organiske venner.»

Pastor Trond: Og her ser vi hvordan Norvald Yri forsøker å ro seg unna. Man kan ikke i det ene sekundet beskrive mennesker som elsker en av samme kjønn som kun styrt av lyst og at de bryter ned samfunnet, for etterpå si at de er fullverdige. Yri må bestemme seg for hva han egentlig mener. Er homofile fullverdige mennesker eller mener han at de er skadelige for samfunnet og er i ferd med å ødelegge det?

Yri: Hvis lyst til surrogat sex er en legning, kunne en spørre om apostelen Paulus tar feil når han taler om ulike synder folk har levd i, men fortsetter og sier at slik var noen av dem før. Men de ble renset, de ble reddet ut fra den tilstand som den urene lyst hadde ført dem inn i. Det gjelder alle syndige avvik. De begynte et nytt liv etter naturens orden og Guds bud.

Pastor Trond: Hvis det å inngå et forhold med en annen kun dreier seg om sex, så har Yri misforstått. For det er egentlig det han har sagt i innlegget sitt. Mener Yri at mennesker kun blir sammen for å produsere barn og ha sex, og at det derfor er heterofile ekteskap som er det eneste normale? Er dette kristendommens syn på ekteskapet? Det finnes mange vakre kjærlighetserklæringer i bibelen, men ingen jeg kan se som støtter dette synet. Og hvilke grunnlag har Yri for å si at en mann som elsker en mann eller en kvinne som elsker en kvinne kun gjør det for sexens skyld? Det sies at oss syndige liberale er sexfikserte, men her virker det som om det er Yri og hans kompanjonger som er det.

Yri: Det er gledelig at man i USA er mange som skjønner dette på en slik måte at de offentlig sier klart ifra hva et ekteskap er. Dette er ikke diskriminering av dem som lever imot naturens orden. Også her i Norge er det mange som skjønner. Ekteskapet er ikke en partipolitisk- eller kristenkonservativ sak for noen få interesserte. Far, mor og barn hører selve grunncellen i samfunnet til. Det vet bushfolket i Afrika. Det burde alle andre også vite.

Pastor Trond: Dette avsnittet er så fylt av forakt for mennesker at jeg knapt nok har sett noe lignende. Dette vet bushfolket i Afrika? Hva slag kolonistisk syn er det? Har de stakkars svartingene i jungelen forstått det så bør jammen også Nordmenn forstå det?

USA er et elendig eksempel, fordi der styres deler av offentligheten av personer som Yri. Det er snakk om mennesker som mener at verden er skapt på 6 dager, som mener at intelligent design og evolusjon er to likestilte teorier, og det er snakk om et land der kristenkonservative skyter abortleger og demonstrerer utenfor steder hvor homofile blir gravlagt. Er det en slik ideologi Yri vil skal styre samfunnet?

Yri har rett når han sier at ekteskapet ikke er en kristenkonservativ sak. Derfor burde han vise litt mer respekt for at alle mennesker ikke er født som han eller lever livet sitt som ham. 22 kommentarer

Habiibaaaa

23.des.2009 kl.01:46

Jeg er kristen, tror egentlig ikke at folk er homoer, bare noe de tror!

men det er bare min mening!

Trond Wathne Tveiten

23.des.2009 kl.01:49

Habiibaaaa:Hva slags begrunnelse og argumenter har du for det? Kjenner du noen homofile? Jeg tror du må oppleve verden litt mer før du utaller deg om slike ting.

Trude Pude

23.des.2009 kl.02:00

det eneste jeg har å si er at det er ikke naturlig å være homo. det er ikke naturen vår LIZM

Håkon

23.des.2009 kl.02:04

Habiibaaaa: Jeg er også kristen. Og flau på dine vegne.

Mirjam

23.des.2009 kl.02:04

Helt enig med Trude Pude, det er IKKE naturlig i det hele tatt. Tror selv det er noe personen bare vil selv, men det at hun/han er født med det, det er tull spør du meg.

23.des.2009 kl.02:05

Kirken er ond.

Henriette (:

23.des.2009 kl.02:06

Jeg kan virkelig ikke fatte og begripe hvordan folk kan si at mennesker ikke er homofile, det er bare noe de tror. Og hvis det ikke hadde ligget i naturen våres, så hadde heller ingen vært homofile. Nå er tilfellet at vi er så heldige at vi har vakre, homofile skapninger her på jorden, så jeg har vanskeligheter med å respektere at folk er homofober. jeg blir rett og slett sur og oppgitt.

Amalie

23.des.2009 kl.02:07

må si jeg skammer meg av å lese folks mening! ikke vår natur? noe de bare tror ? hva faen folkens? hva er begrundelsen for det ?

Om en jente ikke føler seg tiltrukket av menn i det hele tatt er jo kvinner den naturlige tiltrekkningen for henne ! ikke noe unaturlig i det ?

Og forskning har for eksempel faktisk vist at jenter (hetrofile som homofile) tenner på andre jenter, uten oppfordring eller falkse følelser! kom igjenn folkens, homofili er like naturlig som hetrofili (kan man si det? hetrofili ? )

Må bare si at jeg selv er hetro, og har mange homo venner. jeg er kristen, men jeg utelater ikke vitenskaperlige fakta! Homofili er et faktum, og like naturlig som alt annet! mennesker er skapt like, godta homofili ;D

Trude Pude

23.des.2009 kl.02:08

Okei, jeg innrømmer at jeg er homofob. Men jeg har ei bestevennine som er lesbe. Hvis det er noen der ute som finner en du elsker, av samme kjønn så har jeg aldeles ikke noe imot det. Det er herlig for deg! Men det er ikke naturlig fordiom.

Madeleine Olsen

23.des.2009 kl.02:12

Okei, det er noe av det dummeste jeg har lest på lenge Mirijam.

"Tror selv det er noe personen bare vil selv, " Det finns faen ingen logikk i det. hvorfor tar massevis av mennesker da livet av seg selv pga homofili?

Hvorfor er det så mange som ødelegger livene sine da? pga de VIL?

" nei eg vil være homo, det er kult, pappa hater meg og mamma er knust, men jeg vil være homo" Nå sier jeg ikke at alle homofile har det slik, men mange.

hvorfor tror du at dette er noe de vil?

nei fyfaen så latterlig.

"Tror selv det er noe personen bare vil selv, men det at hun/han er født med det, det er tull "

Jaha, forklar da hvordan mange av de homofile, allerde som barn finner ut at de ikke er heterofile? BARN! fordi de har lyst til å være homo? det finns ingen logikk i det du sier. og jeg fatter ikke og begriper at noen kan være så, trangsynte.

og hvis noen finner min religion relevant , så er jeg kristen.

Patrick

23.des.2009 kl.02:13

Kirken er ikke en sted for tro men et sted for fordommer!!!

Pastor Trond

23.des.2009 kl.02:16

Jeg er ikke særlig immponert over de personene som sier at homofili er unaturlig her. Litt bedre argumentasjon hadde jeg kunne vente meg. Men når man ser hva Yri utaller seg i det innlegget jeg skrev så burde det ikke komme som en overaskelse. Homofili er naturlig. det er bevist og jeg har foreløpig ikke sett et motbevis som er troverdig. Tolkning av bibel vers er ikke seriøs argumentasjon.

Lovise'Magdalena

23.des.2009 kl.02:18

Ok, leste ikke hele innlegge men komentarene.. Synes menneskene skal velge selv hva de synes om en person.. Man kan ikke velge at man bare liker den typen personer men at man liksom kan være åpen for alt for alle har liksom personligheter og det er ikke bare sex som gjelder som overskriften sa.. Men det er hvor glad du er i den personen uansett kjønn liksom :)

Jeg er bare 14år, men jeg skjønner at man skal være åpen for alt og at man ikke skal dømme folk for hvem de er.. For det er bare teit gjort av folk..

Og uansett religion liksom.. Jeg er selv humanetisk siden jeg tror på menneskeheten :)

men jeg respekterer at alle har egene meninger og tro ;)

Vilde

23.des.2009 kl.02:21

har tenkt nøyaktig det samme..

vi har btw samme etternavn :D er du i familie med davy?

min onkel er btw homo :p

Raven

23.des.2009 kl.02:23

Blir helt oppgitt over at mennesker kan være så trangsynte og slemme. Hva faen slags grunnlag har dere "heterohomofobfolk" å uttale dere på? Er dere inni hodet vårt? kan dere vite hva vi føler?

Tror dere vi ville ha valgt å være homofil å bli diskriminert av slike som dere om vi ville? Tror dere at en stor andel av homofile hadde tatt selvmord om det hadde vært noe man kunne ha valgt bort? Faen ta til vett da idioter, åhh..Synes synd på dere rett og slett..Skjerp dere

Trond Wathne Tveiten

23.des.2009 kl.02:23

Vilde:Så hyggelig. Jo Davy er faktisk en fjern slektning av meg, men jeg har aldri snakket med ham. Jeg har fått høre at søsteren hans satt barnevakt for meg når jeg var liten.

Trude Pude

23.des.2009 kl.02:26

ørh unnskyld meg. jeg har sagt at jeg ikke har noe imot homofili. jeg sier bare at det ikke er naturlig. det er supert at folk finner kjærligheten enten om det er med motsatt eller samme kjønn. jeg er ikke en som diskriminerer homofili hvis det er det du tror "RAVEN". ro deg tre-fire hakk.

Trond Wathne Tveiten

23.des.2009 kl.02:26

Raven:Det var på grunn av trangsynte personer jeg startet opp arbeidet emd denne bloggen for snart fem år siden. Å etter fem år går jeg fortsatt ikke tom for stoff. Ikke fior å skryte, men jeg anbefaller deg å lese flere innlegg i denne bloggen hvis du orker. Man slutter aldri å bli overasket over hvor mange trangsynte personer som finnes der ute.

Raven

23.des.2009 kl.02:30

Trude Pude: Dette var ikke rettet direkte mot deg.

Trond: Så bra, trenger flere som deg :) Er viktig at folk får forståelse.

Kat

23.des.2009 kl.03:22

I quote: 'Ekteskapet er ikke en partipolitisk- eller kristenkonservativ sak for noen få interesserte.''

IRRITASJON.

1. Om ekteskapet IKKE er partipolitisk eller kristenkonservativt, hvorfor bruker Yri enten bibelreferanser (apostelen Paulus etc.) eller KONSERVATIVE familiemodeller (mor, far og barn- mange i Norge som ikke lever i slike familiekonstellasjoner idag. Eksempel: meg.) for å begrunne synspunktet sitt?

2. Den tradisjonelle familiemodellen VAR en gang grunnsteinen i selskapet. I dagens selskap er det ikke lenger én spesiell grunncelle; kjønnsrollene blir mindre distinguerte, det finnes mange karrierekvinner, alenemødre, alenefedre og fedre som er hjemmeværende mens kvinnen tjener penger. Selvfølgelig er også mamma-pappa-barn-modellen fremdeles aktuell, men den sidestilles nå med mange andre.

3. 'Surrogat sex'? Er -unnskyld slengspråket- homsesex ikke ekte sex? Skulle Herr Yri virkelig mene dette, er jeg meget interessert i å høre Yri-definisjonen på sex. Dette kan bli morsomt!

4. 'Surrogat sex med samme kjønn eller surrogatekteskap med samme kjønn er fullstendig fremmedelementer til alle tider og overalt i verden.' Her strever jeg virkelig med å forbli noenlunde seriøst- 'FULLSTENDIGE FREMMEDELEMENTER'??? Kjære Herr Yri, jeg aksepterer at dette er din personlige mening, men gjør deg selv en tjeneste og i det minste google-søk temaet. Jeg siterer fra wikipedia: 'In classical antiquity, writers such as Herodotus, Plato, Xenophon, Athenaeus and many others explored aspects of same-sex love in ancient Greece.' Dette er langt fra det eneste eksempelet; faktisk virker det som om de aller fleste kulturene har eller har hatt tidsepoker der homofili var langt fra unormalt. Det finnes historiske, vitenskapelige bevis på dette.

5. PATETISK forsøk på å unngå å virke diskriminerende i avsnitt 2 av Yris uttalelser.

Alle har rett til sin egen mening, Norvald Yri inkludert. Likevel føler jeg at om en velger å uttale seg om et så hett tema i media, bør en ha en god argumentering klar- ren anti-homofili-propaganda er ikke bra nok.

Konrad

30.des.2009 kl.20:01

Det er selvsagt lov å mene at homofile tanker eller aktiviteter er galt eller unaturlig. Å si at det er galt er et moralspørsmål, men man kan ikke uten videre gjøre en slik moralregel gjeldende for andre bare fordi man selv mener det. Å si at det er unaturlig er et spørsmål om fakta og ikke bare noe man kan "mene".

ikketroende

10.apr.2010 kl.17:50

Jan Thomas og Cristofer, kommer til tider ikke ut av huset på grunn av sex med hverandre, og de har sex over alt. Tar seg en kjapp en i lusjen og. Dette har Jan Thomas utalt selv på TV og i video.

Det er vel klart at homofile er opptatt av noe annet enn bare sex. Det er motbydlig å se to menn/kvinner kline. Bare tanken på hele sexen er ufyslig bilder for heterofile FLEST.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

36, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits