Finn Jarle Sæle og KRFDet er ikke uten grunn at personer som Finn Jarle Sæle fascinerer meg. Logikken hans er stort sett av en annen verden. En verden som er milevis vekk fra meg og alle andre fæle politiske korrekte liberale sosialistiske kommunistiske antisemitter som gjør alt vi kan får å forfølge jøder, konservative og avkristne Norge.

Nå er jo selvfølgelig ingen overraskelse at han hiver seg inn i debatten angående bekjennelseparagrafen til krf. Dette er faktisk det viktigste debatten man har i det partiet for tiden ser det ut til. Finn Jarle Sæle er rasende på Vårt Land som ønsker å modernisere KRF. Modernisering? Hva er det for noe?

Finn Jarle Sæle predikerer kristendom akkurat som enkelte muslimske konservative snakker om Islam. Han ser blant annet dette

Sæle: Det er å undervurdere Troens århundre og globaliseringen. Vi vil få se noe annet. Gud og religion blir nummer en på dagsorden. God is Back. Og hva er problemet - om ikke kristne gjør seg selv og sin tro til et problem?

Nå har jeg fulgt med i debatten og har ikke sett at de personene som snakker for en slik endring vil kaste en kristne troen på bålet, men er man ikke enig med Sæle så er man jo anti-krist. Hvorfor er det så stort problem og vanskelig å forstå for Sæle at ikke alle kristne er for å bruke tvang og indoktrinering for å få gjennomslag for sin religiøse tro.


Sæle sier også: En bekjennelseparagraf betyr at folk står for noe. Her betyr det den judeo-kristne arv. Man står for skaperordningene, og toregimentslæren som skapte friheten, men ikke for homofile ekteskap, som ikke er ekteskap

Jeg trodde at det var det faktum at man meldte seg inn i partiet som viste at man sto for politikken partiet kjempet for. Hva blir det neste? Troskapsed og bekjennelseparagraf for de mennesker som ønsker å jobbe i staten?

Sæle sier videre: Det må da Ledelse forstå om de er i ledelsen ? fra et eller annet fornuftig prinsipp. Vi er glad for utviklingen i politikken forrige uke. KrFs leder, Dagfinn Høybråten, har gjort bekjennelseparagrafen til sitt ståsted, og kaller den ifølge VG, partiets Grunnmur. Bra.

Til sitt ståsted? Ikke miljøpolitikk, ikke internasjonal solidaritet, menneskerettigheter, men nei her er det bekjennelseparagrafen som er det viktigste. Er dette en misjonsmenighet eller politisk parti? Tenk deg at et parti som påstår de elsker Israel faktisk har vedtekter som nekter Jøder tillitsverv.

Sæle sier også: KrF bør som medieprofessor Geir Magnus Nyborg sier, bli Vestlandspartiet, med partikontor i Stavanger. Det kan ta opp til 20 prosent av stemmene i valg.

Det er nok av konservative på vestlandet, men at de er 20 prosent av velgermassen klarer jeg ikke helt å se. Kristen samlingsparti skulle da ha gjort kjempesuksess, men i likhet med andre sekter av den sorten så har de forblitt en sekt.


Til slutt kommer Sæle med en kommentar som får meg virkelig til å le.:En bekjennelseparagraf beskytter Friheten og fornuften mot nonsens.

Vanlige folk forstår det, politisk korrekte mennesker forstår det ikke.

I følge Sæle er det underkastelse som fører til frihet. Hørt den før? Enda morsommere er at det ifølge ham selv bare blir færre og færre vanlige folk i dette landet. Jeg vet at Finn Jarle Sæle drømmer våt om amerikanske mega kirker der alle hater homofile og har stor politisk makt. Men utdannelsenivået er såpass bra i dette landet, noe Finn Jarle Sæle og hans kompanjonger ikke klarer å akseptere. Hvis politisk korrekt er det samme som å stå for frihet og rettferdighet så bærer jeg den tittelen som en medalje av gull.

Pastor Trond

4 kommentarer

M and Dee

03.mar.2010 kl.10:49

Bra skrevet og gode poenger :)

Always and forever - M and Dee

Konrad

03.mar.2010 kl.19:03

Finn Jarle er en pen og velstelt mann, ikke vær så slem mot ham.

Wings

19.jan.2011 kl.02:38

Gud bedre!

Joda, slike personligheter finnes nok, men takk og lov så ser de også ut til å dø ut...på tross av sine konservative synspunkt.

Det vil bli en ny verden ja, en ny åpenbaring om du vil, men den kommer ikke til å inneholde religioner utenom medmenneskelighet.

Alle andre religioner ser ut til å bli selvfortært i et desperat ønske om å bli størst og mektigst. Heldigvis har mennesket begynt å våkne, komme til liv etter det som i tidligere profetier har blitt omtalt som dvale, ignoranse, blindhet og søvn.

Heldigvis ser det ut til at vi våkner, ser løgnere og tyver for det de er, og får fornyet tro på det alminnelige menneske.

Heldigvis.

Kjell

29.feb.2012 kl.01:44

Skremmende...

Hvem trenger vel å være redd islamske fundsmentalister, med slike kristne,etniske landsmenn?!

Dette er som å høre kreasjonistene "over dammen"...

Det er bare utrolig at en bok basert på bruddstykker, utallige oversettelser, endringer,moderniseringer (siste senest i fjor, om jeg ikke husker feil??), et oppkok av selvmotsigelser, og selvforklaringer har fått fornuftige ,oppegående mennesker til å legge igjen all fornuft på hold!?

Dette er jo veldig ofte høyt utdannede ,og dyktige mennesker, noe som gjør det enda mer forunderlig...

I alle andre sammenhenger ;ja, men ikke når det gjelder denne bokens sannhetsgehalt.

Forstå den som kan.....

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

36, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits