10 Liberale bud


Venstre representanter mener partiet må få en tydeligere profil i viktige liberale saker.

Venstre må bli flinkere til å tydeliggjøre sin politikk og ikke komme med vage formuleringer sier Venstrepolitikerne Anders Skoglund og Trond Wathne Tveiten. Derfor fremmer de to endringsforslag til Venstres program innenfor disse områdene:

Narkotika
? Venstre bør gå entydig inn for å legalisere svakere narkotiske stoffer. Flere av disse stoffene har ikke større skadeeffekt enn alkohol og har beviselig en lindrende effekt for mennesker med både psykiske og somatiske lidelser. I første omgang bør mennesker med helseplager få feks. canabis på resept.

EU

- Ja til EU eller nei til EØS. Venstre bør ta steget ut og si ja til å være med i et forpliktende og historisk samarbeid i Europa. Finanskrisen i Europa er ikke et argument for at vi trenger mindre samarbeid, tvert imot. Hvis Venstre atter en gang skulle finne på å si nei så bør man også si nei til EØS. Det finnes ikke noe logikk i å si ja til medlemskap uten stemmerett som en erstatning for å si ja til et EU medlemskap der vi har full innflytelse.

Vielser

- Staten bør ikke ha monopol på vielser. Det at noen religiøse samfunn ikke ønsker å vie homofile og skilte er ikke god nok grunn til å nekte trosamfunn og andre å vie brudepar. Alle som oppfyller noen grunnleggende kriterier må få lisens til å kunne vie mennesker som ønsker å inngå ekteskap.

Alkohol

- Kommunene bør selv få bestemme salgstider for alkohol både fra butikk og utesteder uten å måtte forholde seg til statlig fastsatte makstider. Idag kan en kommune bestemme at alkohol ikke skal selges i kommunen i det hele tatt, da bør den også få bestemme at det kan skjenkes døgnet rundt.

- Hjemmebrenning til egent bruk bør legaliseres (og salg fra gårder, microbryggerier osv)

Andre viktige punkter:

- Forbudet mot proffboksing bør oppheves.

- Norsk tipping sitt monopol bør oppheves.

- Casinovirksomhet i kontrollerte former bør legaliseres.

- Kongedømmet bør avikles og vi bør heller få en folkevalgt president.

- Verneplikten bør ikke være grunnlaget for vårt stående forsvar, et hel-profesjonelt forsvar må innføres.

Følg Trond Wathne Tveiten på Facebook

Følg Anders Skoglund på Facebook

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits