Hvorfor ikke?
 Enkelte partier vil nå gå inn for at staten skal ha monopol på vigsel, noe jeg finner utrolig urettferdig. Jeg forstår hva som ligger bak forslaget, nemlig at ingen kal å bli diskriminert siden enkelte kirkesamfunn kan finne på å nekte å vie folk grunnet homofili eller tidligere skilsmisser, men jeg syntes ikke dette holder. Hvis en menighet eller trossamfunn ikke ønsker å vie et par så bør de ikke tvinges til det. Man har nemlig tros frihet i dette samfunnet

Istedenfor for å la staten ta monopol på det burde man heller la menigmann ta seg av det? Det å vie folk kunne vært en buisniss likhet med alt annet. Enkelte steder i USA har private med lisens rett til å vie folk, dette burde også bli gjort mulig i Norge. Star Trek bruløp der pressen er kaptein Kirk, et Elvis bruløp eller hva med en ringenes herre bruløp. Kun fantasier setter grenser. Hva med å innføre en Las Vegas variant med drive in bryllup og kapeller i alle varianter? Vulgært og brudd med norske tradisjoner vil enkelte si, men hvorfor skal ikke din mest spesielle dag feieres på din måte? Hvorfor skal du stå skolerett i tinghuset og al en eller anen statelig tjenestemann vie deg? Jeg forbeholder meg retten til å være gal og vulgær.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

40, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Anti-konservativt forum

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits