Ta verdibegrepet tilbakeEtter å ha lest en del av pressen til det kristenkonservative Norge så er jeg overasket hvordan de får lov til å ta monopol på enkelte ord. Ordet jeg ført og fremst tenker på er ordet verdier. Smak litt på det ordet og spør deg selv hva det egentlig betyr. Blant enkelte i konservative miljøer er dette ordet alt annet enn verdier, men heller en dårlig unnskyldning for å dekke over sine egne fordommer og hat mot enkelte grupper.

 Med sin tendens til å gjøre seg til etterkommere av Eidsvollsmennene og Harald Hårfagre får vi i en leksjon i hvordan man kan forby og stoppe alt nytt på basis av en uriktig historietolkning. Bare gjem deg bak verdibegrepet og fedrelandskjærlighet så kommer du unna med det meste. 

 Men de stopper på langt nær der. De bruker i tillegg bruker begreper som, beskytte barna, så kaster jeg nærmest opp hele gårsdagens middag. Alt kan forbys så lenge de har en ide om at barna tar skade av det. Det at deres egne hat og fordommer herjer med hjernen til de stakkars små gjør ingenting så lenge de kan skrike gud, Jesus eller Israel i annenhver setning.

Skal Ayatollaene få fortelle oss hva verdier er for noe? La meg ta noen eksempler på hva som egentlig er verdier for disse menneskene og hvorfor jeg mener at de har tittet litt for langt ned i lasset.

 Det første som kommer på hjernen min er alltid Israel. Kan man putte ordet Israel i en eller annen sak, så vil enhver kristen konservativ nærmest få orgasme. Hva skiller egentlig mennesker som kaller seg Israelvenner fra mange av oss andre tenkende vesener? Jo nemlig det faktum at mange av oss er Israel som det landet egentlig er, nemlig et helt vanlig land. Ikke en konstruksjon av et hellig romvesen som har gitt dem blankofullmakt til å gjøre som de vil.

 Når Israel gjør noe de ikke skal gjøre så er ikke det fordi en Gud har gitt den tillatelse til det, men at de selv har gjort det. Å kommentere og kritisere er ikke antisemitisk, men tegn på fornuft. For oss som tenker i dette spørsmålet så er det ikke så viktig hvem som begår urett, men at uretten blir begått. Men for litt for mange kristn konservative er slik kritikk bare et utsalg av kommunisme, antisemittisme og at hele landets medier er innfiltrert av et eller annen djevels kraft. Ordet satan har ikke blitt nevnt ennå, men det skulle ikke forundre meg at det også snart kom frem i debatten.

 Motstanden mot homofili har blitt selve symbolet for hvordan man å gå seg vil i begreps jungel.  Nina Karin Monsen som her har vært spydspissen har vist hele Norge hvordan ordet verdier lett kan forveksles med ordende vulgær og fordomsfull. Letteste måten å skjule over sine fordommer her er ikke bare å bruke ordet verdier, men å fremstille motparten på en verst mulig måte. Homofile er bare perverse dyr og homofili er ikke noe du er født med, men kun en seksuell handling som har blitt innlært på grunn av en feil oppdragelse.

 Listen er  uendelig lang. Er det kanskje ikke på tide at vi tar verdibegrepet tilbake? Her er en liste over andre utalleser noen av disse såkalte verdiforkjemperene har kommet med gjennom årene.

 Jan Åge Tops Greatest Hits

Finn Jarle Sæles Greatest Hits


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

40, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Anti-konservativt forum

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits