Levende ord er ikke kristne

Det kan være at jeg misforstår kraftig: Kanskje jeg ikke har fått den rette religiøse oppdragelse. Jeg syntes ikke man kan sammenligne homofili med dyresex, ikke syntes jeg mannen er kvinnens hode, ikke støtter jeg Israel eller USA ukritisk i alt det de gjør, noe som selvfølgelig gjør at jeg i enkelte sine øyne da automatisk er anti-semitt og USA- hater. Hadde jeg lest bibelen på skikkelig måte skulle jeg etter Levende Ord inneha alle disse meningene, eller kvalitetene, som enkelte også velger å kalle det. Pussig nok har jeg faktisk lest bibelen litt. Kanskje jeg ikke kan sitere bibelvers på rams, men jeg har lært meg såpass at Jesus var en rimelig humanist hvis hovedbudskap var nestekjærlighet og menneskelig forståelse. Noen i dette landet har faktisk forstått dette. Oslo-biskop Gunnar Stålsett er blant disse, men jeg kunne også nevnt langt flere. Dette er en humanist i praksis, og flere burde lære av ham. Isteden preker Levende ord om hetsing av alt og alle som våger å tenke annerledes. Homofile, muslimer osv. Jeg får bare beklage at jeg ikke regner dere som kristne. Det fundamentalistiske budskapet dere står for, og det samfunnet dere ser ut til å skape, minner meg veldig om det tidligere Talibanstyret i Afghanistan eller prestestyret i Iran. - Selvfølgelig med en egen kristen touch. Dette kaller jeg ikke kristendom, og egentlig føler jeg at dere heller ikke er verdig til å bære kors overhodet. Det eneste dere klarer er å trekke alle andre kristne ned i søla. Man tror kanskje at disse fundamentalistene forsvinner hvis man overser dem, men tiden viser nå at det ikke er tilfelle. Alle menneskerettighetstenkende mennesker må nå reise seg og ta opp kampen. Samfunnet må ikke tilbake til middelalderen.

22 kommentarer

Finn

25.mar.2005 kl.18:22

Hva er da kristendommens kjerne? Fundamentalisme er ensretning og intoleranse, sensur og undertrykkelse. Likevel hører vi stadig om at kjernen i kristendommen er nestekjærlighet. Det synes mer og mer åpenbart at dette vakre skinnet bedrar, det er som den reklamefolderen i postkassen. Kjernen i kristendommen er tvertimot akkurat det som "vår" ny biskop Kvarme står for. I det perspektivet er det faktisk bra at Kvarme fikk stillingen. Det avslørte at bak det nusselige bestefaransiktet griner et stygt troll...

Trond

25.mar.2005 kl.18:30

I likhet med at alle amrikanere ikke støtter opp om Buch og republikanerene, ikke alle Israelere støtter terroristen Sharon, har det seg slik at alle kristne er ikke fundementalister og full av illtoleranse. Skjærer vi alle over en kam gjør vi de fundementalistene en bjøretjeneste. Man kan beskrive som David Bowie: Put out fire with gasoline.

stig

13.apr.2005 kl.10:51

dette suger

Kristen

15.okt.2005 kl.11:14

Jeg synes helt klart, som mange andre, at Flåten sitt ordspill om homofile gikk langt over streken.Det var respektløst ovenfor homofile. Imidlertid har det seg slik at man trenger ikke å være homofob bare fordi man går i en "fundamentalistisk" kristen menighet. Jesus selv snakker om at vi ikke skal holde på med en av samme kjønn.Så selve budskapet er jeg enig i selv om formuleringen var idiotisk.At mannen skal være kvinnens hode er ikke nedsettende mot kvinnen ifølge meg selv. Enkelte mener jo det, og da er jeg åpen for å diskutere med dem om det.Og hva Enevald Flåten mener om Israel eller USA, mener gjerne ikke en gang Israels venner. Selv er jeg veldig glad i Israel og jødene ettersom jeg vet så mye om dem. Det er et fascinerende folkeslag. Og jeg synes at man som Israel-venn kan si ifra hvis det er noe man ikke liker at de gjør. Nå har det imidlertid seg slik at jeg skjønner mer og mer, at mediene vrir og vender på det meste, så det blir sett på ifra en pro-palestinskterrorist sin vinkel. Og da blir man gjerne, som Israel-venn og som en som kjemper for rettferd her i verden, litt provosert av og til.Hvis du virkelig mener at Jesus var en humanist, beundrer jeg deg for dine helt tomme og latterlig ord. Ikke vondt ment. Men en fyr som hevder han er guds sønn( som jeg og en del andre tror), kan neppe defineres som en humanist.Er du humanist skal du jo ikke tro på Gud. Da skal du kun fokusere på jordelivet. Folk er velkommen til det i mine øyne.Man gjør som man vil.Begrepet "avkristning" av Norge kan brukes i enkelte sammenhenger kanskje, men jeg synes ikke at det kan brukes i f.eks debatten om å skille stat og kirke, for jeg tviler på at flere folk er kristen i dette landet, bare fordi kirke og stat hittil har stått sammen.Selv er jeg faktisk for at de skal skilles og mener at det burde blitt gjort for lenge siden.Liker ikke at du putter ting inn i bås og gjør ting så mye mer firkantet enn det de er. Smell the roses. Virkeligheten ER faktisk ikke svart-hvitt.Selv om Enevald Flåten sier at muslimer suger eller noe annet teit, betyr ikke det at menigheten hans er enig. En del kristne betrakter Islam som en trussel, og det forstår jeg på mange måter. Jeg har lest mange bøker om Islam, og det er en del tvilsomme elementer iforhold til bibelen. Muhammed vs Jesus.Hvem var best forbilde av disse to? Antar (og håper) at du svarer det sistnevnte.

Trond

15.okt.2005 kl.16:09

En menighet velger sine ledre, eller hva??? Hvis ikke alle personer mener io livets ord mener det Flåten sier hvorfor sier de da ikke ifra?? Det er jo ikke bare en gang han har kommet med idiotiske utaleser og jeg kan ikke huske at det er noen som helst som har reagert på det han sier.Faktisk mener jeg at man kan være kristen og hummanist, men det spørs jo hva man legger i begrepet. Du kjenner vel til ordet kristen hummanisme?? I såfall er er vel ikke jeg den eneste med tomme ord her i landet eller verden forøvrig. Det virker som du føler deg litt provesert for du tror at jeg båsetter dere alle, noe jeg egentlig ikke gjør. Fint å vite at det er Israel venner som ikke liker Flåten og hans syn, men hvoorfoir står dere alødri frem og kritiserer han. Det virker som om det er når det er personer som meg som utaløer seg at dere kommer på banen. Biblen og koranan har mange tvilsomme lementer begge to spør du meg, men de svarer sjeldent relgiøse på. Siden både koranen og bibelen i stor grad på mange områder inneholder en del ting felles, betyr jo at hvis Islam er tvilsom kan ikke kristendommen væ're stort bedre. Muhammed vs Jesus. Tja si det. Personlig foretrekker jeg Jsus, men det er fordi jeg kamnskje ikke har lest grundig nok om sistnevnte. Jeg liker Jesus og hans idelogi selv om de kristne i stor grad velger å overse den.

Kristen

16.okt.2005 kl.15:36

Vel..en del levende-ord medlemmer HAR jo faktisk gått ut å sagt at de mente at den tingen og den tingen var for ekstremt av han å si.Så den saken e r veldig greit. Det er Flåten som har startet opp Levende Ord og eier det. Derfor kan ingen "sparke" han. Han er lederen og slik er det.På godt og vondt.Det du sier med Islam og kristendommen er sånn typisk uvitende folk snakker om nå de skal sammenligne. mange folk tror gjerne at det er så mange likheter med koranen og bibelen men ulikhetene er mye større. Derfor tok jeg Muhammed og Jesus som eksempel, for de er de eneste personene som er helt karakteristiske for hver sin religion. Kristendommen bygger på jesu lære og Islam bygger på Muhammed sine "åpenbaringer" gitt til ham av Allah. Jesus ville at folk skulle elske hverandre og ikke drepe. Han fordømte ingen. Muhammed derimot var helt motsatt. Ikke bare ba han folk om å drepe vantro, kristne og jøder. Han gjorde det selv. Og han fordømte kvinner, ikke-muslimer, og spesielt jøder ettersom han sammenlignet dem med apekatter og esler.Jeg kan ramse opp kjempemange ulikheter mellom Koranen og bibelen hvis du er interresert i å høre.Vil gjerne likevel at du skal fortelle meg hvilke elementer som er tvilsomme i Bibelen.La oss si at 99% av de som kaller seg kristne er fullstendige hyklere på alle områder, ja la oss til og med si at ALLE er det, så spiller ikke det noen rolle. For Jesus var en sann kristen. Og det å være som han, er vel det fullstendige mål for en kristen. Såklart langt ifra enkelt, men livet skal vel ikke være enkelt heller.

Kristen

16.okt.2005 kl.15:40

Vil bare legge til at det spiller jo en stor rolle at folk følger jesu lære hvis de er kristne.Det burde de jo. Men i forhold til eksempelet om Kristendommen, ville jeg bare nevne det,for å understreke at uansett hvor mange hyklere som holder på så er Jesu lære like uforandret, og "kristne" hyklere er akkurat det. Hyklere

Trond

16.okt.2005 kl.16:01

Jeg syntes dere personlig er hyklere hele gjenegen. Det krsitendommen og Islam har til felles er at dere ikke gjør noe annet en å llyse hverandre i band. En del av Islam er ekstrem, korekkt, men de samme totalitære trekkene viser seg igjen i kristendommen bogså, noe dagens usa er meget godt eksempel på. Ikke rart at at Envald støtter denne Bush som ham gjør.Eksemplene fra Mohammed har jeg hørt før, men det inntresante er jo det at det er hovedsakelig kirken og de kristne som har stått for jødeforfølgelsene gjennom århundrerene. Det er ikke grenser for hva kristendommen har beskyldt jødene for, når levende ord og andre såkalte Israel venner nå gjør seg til korsfarere mot Islam for å ta dem for jødehat er det rimlig patetisk det hele. Jesus fordømte ingen, hemt enig fint at diu har forstått mitt poeng. Men mange krsitne da Flåten og hans didpler fordømmer alt fra homofile, muslimer, kvinner osv osv. Har gjerne deres definisjon av jesus kære, men slutt å gjør bibelen eller relgion til et redskap for politikk der dere på død og liv må bruke deres tolkninger for å styre over andre sin moral og leve måte.

Kristen

16.okt.2005 kl.16:13

Så du synes alle kristne er hyklere. Jaja, det må du få lov til, selv om jeg synes det er dømmende av deg å si.Og ja det er dessverre sant med jødeforfølgelsene. Det har vært flere "kristne" som har forfulgt jødene enn det muslimer har gjort. Og jeg synes det er flaut å tenke på.Heldigvis er det NOEN av oss som har lært av historien.Men du tar fortsatt ikke poenget mitt skjønner jeg. Det har ingenting med kristendommen å gjøre, det å se ned på en jøde eller å drepe han/henne. Å si at kristne fordømmer homofile, synes jeg ikke blir riktig på noen som helst måte. Jeg har ingenting imot homofile, men jeg har imot at de skal bli likestilt med heterofile når det gjelder ekteskap. Det ser jeg på ingenting annet enn galskap. Det vil derimot ikke si at jeg ser ned på homofile mennesker, og jeg synes at de kan ha partnerskapsloven sin. Det finnes nok også mange greie muslimer og de aller fleste av dem er fredelige mennesker.Og jeg vet nok, kanskje bedre enn de fleste, at det finnes mange og svært forskjellige grupperinger innenfor Islam.Dem har jeg lest en del om.3 Store undergrupper og 7 mindre- men Muhammed selv var langt ifra noen fredens mann.

Trond

16.okt.2005 kl.16:30

Jeg syntes ikke alle kristne er hyklere, men jeg syntes at levende ord er det. Når det gjelder ekteskap for homofile er jeg hundtre prosenbt for dette. Samfunnet har ikke en plikt å beskytte den tittelen for herofile så overhodet.Selvfølgelig finnes det mange grupper innfor Ilsam som det finnes innfor kristendommen. Det er ikke mange årtier tilbake siden kristendommen var doomninserende på alle felt også her i landet. minner deg på at blasfemiparagrafen fortsatt eksisterer ( heldigvis blir den aldri brulkt, men allikevel ) Når det gjedler forfølgelsen av jøder mener jeg at dere ikke har lært noe ome helst. Det mange av dere har gjort ( ikke alle ) er å kanalisere deres behov for å bekjempe anderledestenkenmde inn på andre felt. Demokrati og kirken har sjeldent gått hånd i hånd tvert derimot. Det kampen mot prester, kristen-konservative demokratiet og ytringsfrihet hart blitt skapt. Nå er det enkelte som vil reverse denne kampen, noe som jeg ikke kan godta.

Kristen

16.okt.2005 kl.23:57

Vil fortsatt at du skal fortelle meg hvilke elementer som er tvilsomme i Bibelen.Og hvorfor synes du at Levende ord er hyklere?Og hvilken kamp er det du ikke godtar?Hvorfor vil du kjempe for at homofile skal gifte seg, når bare 1 % av Norges befolkning er homofile? og når bare 6% av disse igjen har inngått partnerskap? og når de allerede har en partnerskapslov. Hvorfor vil du være med normalisere et særtilfelle?Det nytter ikke å bare komme med: "Ja nå er det på tide at vi likestiller homofile på alle områder" - så enkelt er det ikke. Samfunnet skal ikke se ned på dem, men å prøve å gjøre det normalt, eller å få det til å fremstå slik- noe som er langt ifra normen, ser jeg ikke noe poeng i.De homofile er en minoritet.En kjempeliten minoritet.Og de færreste av dem blir født homofile.Det er veldig mye som spiller inn.Man har i ettertid funnet ut at "homo-gen" teorien mislyktes, og en rekke andre teorier.Har lagt ved en link her som du kan gå inn å se på.

17.okt.2005 kl.00:51

Hvorfor skal vi gi smaer rettigheter når de er en minortet?? Hvorfor slkal vi beholde statskriken når flerallet av den norske befolkningen. Når det gjelder prossenten er den nok en del høyere, men det spiller heller ingen rolle. Hvis de er så få hva gjør det da å gi dem de samme rettighetene som restenb av befolkningen?? Jo det er faktisk så enkelt å si at man skal likestille dem på alle områder. For det rettferdighet skal ikke basere seg på hve eb gruppe relgiøse mennesker liker og ikke liker eller dfinerer som synd!!Fortell meg hvor mange må avike fra normen før de skal miste helt vanlige rettigheter?? I en del totalitære sammfunn begrunner de brudd på menneskerettighetene på akkurat de grunnlaget. Når det gjelde rlinken du la ut fant jeg det hele fullstendig uinntresant. Hvorvidt dere finner homofili normalt eller ikke driter jeg rett og slett i. De er en forskjell ( for å sitere Dørum) på hva man ikke liker og hva man ønsker å forby. Man kan ikke forby menneskers rett til å elske hverandre og det er det det hele dreier seg om. Du skulle ha vist hvor mange som ikke tør å komme ut av skapet, hvor mange som blir trakasert og hvor mange som ta livet av seg på grunn av sin legning. Her har kristne miljøer mye blod på hendene.

Kristen

18.okt.2005 kl.16:37

Alvorlig talt. Du kan da være litt saklig. Det går ikke an å sammenligne samene med homofile. Det kan være med å gjøre små barn usikre og forvirret når de lærer om at alle kan gifte seg uansett kjønn f.eks. Det vil forandre samfunnet på mange måter. Man tolerer dem jo ikke mindre, bare fordi man lar heterofile få ha sin egen "særrett" til å gifte seg med hverandre.Det er bare fullstendig propaganda. Homofobi må fjernes ved hjelp av andre virkemidler enn å likestille det med det naturlige samliv. Folk må få elske hvem de vil, men de kan ikke forvente at de skal få lov til å bli godtatt på absolutt alle områder,på lik linje med andre, når de ikke har de samme forutsetningene for det.Jeg synes det er en skam at folk som definerer seg selv som homofile og lesbiske tar livet av seg pga det. Det er ingenting mindre enn tragisk, men det går an å tolerere dem og la dem være seg selv, uten å si at det er normalt- for det er det ærlig talt ikke. Men de må jo få være sammen med en av samme kjønn, hvis de føler at det er riktig. Det er ingen motsetning på å si dette samtidig som man setter en strek for hvor langt deres "rettigheter" går- eller snarere 6 % av dem her i Norge. At jeg definerer homofili som synd eller ikke, er revnende likegyldig i denne debatten- det har å gjøre med rene fakta, og det har også å gjøre med moralske verdier som gagner samfunnet generelt.At en del mennesker som blir sett på som kristne, eller er kristne, "kapper hånden" av sitt barn fordi barnet sier at det ikke er heterofilt, er derimot ingenting annet enn en skam. Har lagt til enda en link

Kristen

18.okt.2005 kl.16:39

Alvorlig talt. Du kan da være litt saklig. Det går ikke an å sammenligne samene med homofile. Det kan være med å gjøre små barn usikre og forvirret når de lærer om at alle kan gifte seg uansett kjønn f.eks. Det vil forandre samfunnet på mange måter. Man tolerer dem jo ikke mindre, bare fordi man lar heterofile få ha sin egen "særrett" til å gifte seg med hverandre.Det er bare fullstendig propaganda. Homofobi må fjernes ved hjelp av andre virkemidler enn å likestille det med det naturlige samliv. Folk må få elske hvem de vil, men de kan ikke forvente at de skal få lov til å bli godtatt på absolutt alle områder,på lik linje med andre, når de ikke har de samme forutsetningene for det.Jeg synes det er en skam at folk som definerer seg selv som homofile og lesbiske tar livet av seg pga det. Det er ingenting mindre enn tragisk, men det går an å tolerere dem og la dem være seg selv, uten å si at det er normalt- for det er det ærlig talt ikke. Men de må jo få være sammen med en av samme kjønn, hvis de føler at det er riktig. Det er ingen motsetning på å si dette samtidig som man setter en strek for hvor langt deres "rettigheter" går- eller snarere 6 % av dem her i Norge. At jeg definerer homofili som synd eller ikke, er revnende likegyldig i denne debatten- det har å gjøre med rene fakta, og det har også å gjøre med moralske verdier som gagner samfunnet generelt.At en del mennesker som blir sett på som kristne, eller er kristne, "kapper hånden" av sitt barn fordi barnet sier at det ikke er heterofilt, er derimot ingenting annet enn en skam. Har lagt til enda en link

Øyvind Haaland

18.okt.2005 kl.17:28

For en uke siden skrev Biskop Lønning i aftenposten et innlegg for å opprettholde dagens homofilidiskriminerende lovgivning. Hans argumenter var basert på lingvistikk. Vel, tiden da kriken laget lover for staten burde vært begravet med Luther. Kirken har ingen rett til å be staten diskriminere gjennom lovgivning. Alle er like for (ekteskaps)loven. La staten holde seg unna hva kirken gjør, og for all del la kirken holde seg unna lovgivning.

Kristen

18.okt.2005 kl.18:33

Jeg mener også at stat og kirke skal skilles. Men det finnes mange gode grunner ( som ikke bare kristne kommer med ) som nevnt, IMOT kjønnsnøytralt ekteskap, uavhengig av kirkens forhold til staten. Å fremstille det som et korstog mot homofile blir en anelse forenklet ( for å underdrive )

Trond

18.okt.2005 kl.19:42

Finnes ingen spør du meg.Barn blir usikre?? Vet du hvorfor de blir usikre det er fordi deres foreldre stort sett sier at det er galt. Sier du til din unge at han er dum hver eneste dag vil du faktisk også få et barn som sliter med årene.Du sier snakker imot deg selv kristen. Du vil ikke la dem gidfte seg, ikke på grunn av det er fælt å diskriminere dem, men fordi det ikke gagner samfunnet sine moralske lover. Så man skal ikke håne homofile man skal bnekte dem å gifte seg fordi de bryter med moralen??

Odd Bovim

18.okt.2005 kl.20:59

Forøvrig sa Jesus aldri noe om at man ikke "skulle holde på med en av samme kjønn", som den gode Kristian så treffende formulerer det. Det ble tilføyd av den gode Paulus etterpå, som vel forøvrig også hadde en klar oppfatning om at jo mer kvinner tidde i forsamlinger, jo bedre var det.

Petter J

18.okt.2005 kl.23:18

"Jeg synes det er en skam at folk som definerer seg selv som homofile og lesbiske tar livet av seg pga det. Det er ingenting mindre enn tragisk, men det går an å tolerere dem og la dem være seg selv, uten å si at det er normalt- for det er det ærlig talt ikke"Jasså du? Jeg trodde kanskje de tok livet sitt pga all hetsen og mobbingen (så vel fysisk som psykisk) jeg? Mulig jeg tar feil, men samtidig så vet jeg at jeg ikke gjør det.Ikke normalt sier du? Hva er normalt? Du mener kanskje at det ikke er normalt, jeg mener at det er normalt, hvem har rett? Du mener kanskje å si at det ikke er VANLIG, men heller UVANLIG? Dere er flinke til å bruke ordet normalt enda det ikke finnes noen normal (en normal defineres av enkeltmennesker eller samfunn og gjelder dermed ikke for alle), mens man kan tillate seg å si at noe er vanlig (flertall) og noe er uvanlig (mindretall).Deretter så synes jeg at de kristne (og alle andre) som hevder at ekteskapet er noe som er mellom en mann og kvinne, kan snerpe igjen smella si.Det VAR det. Ting forandrer seg, verden forandrer seg, våre oppfatning av galt og riktig forandrer seg, ALT forandrer seg (slik det bør), unntatt religiøse suppehuer som fortsatt baserer seg på en verden ifra flere tusen år tilbake. En verden mange kristne selv sier at bestod av store deler eventyr (ja, det snakkes nå om Bibelen), men likevel så trekker de ut et par ting og sier 'men DETTE, DETTE er sant!' Du må selv se det at religiøse mennesker er til hinder for det som kalles UTVIKLING. Evolusjonen stoppet ikke ved at vi mennesker fikk motstående tommeltotter, vi har enda store deler av vår hjerne som kan utvikles og med den, bedre og mer fornuftige ideer og tanker. Tenk litt over det neste gang du forfekter tanker og syn som hører fortiden til.

Kristen

20.okt.2005 kl.20:14

Åh herlighet...se på faktaene da.Det er ikke bare kristne og religiøse som kommer med slike ting. Sleng så mye drit dere vil men alt jeg sier er sant, og jeg har ingenting imot dem. Det er bare barnslig av dere å hevde at jeg er en homofob - det har ikke med saken å gjøre. Min far kjenner flere homser og lesber, og har veldig god kontakt med noen av dem, og han er enig med meg i disse tingene. Han er heller ikke religiøs overhodet. Jeg respekterer deres meninger om emnet men når man lager personangrep fordi man ikke har saklige argumenter å komme med blir det bare tåpelig. Har med en link her for de som er interresert.

Trond

20.okt.2005 kl.22:43

Jeg driver da ikke med psronangrep mot deg?? Men enkelte andre gjør vel det, så la oss alle holde oss til saken.Uansett må jeg være så arrogant at å si at jeg ikke helt forstår argumentasjonen din. Mener du virkelig at barn tar skade av å å ha to fedre eller mødre?? Jeg kjenner folk som har vokst opp slik og den eneste skaden de har hatt er mobbing og da helst fra voksene moralske mennesker.Hvorfor er eksteskapet så hellg for deg at du som hetrofil mener at du har monopol på det??Selv har jeg et fleksibelt forhold til definisjonen eksteskap og syntes at det er fullstendig unaturlig for folk å binde seg til en sexpartner resten av sitt liv.

steffan

21.sep.2006 kl.09:52

tenk nå på alt det drite kirken har gjort gjennom historien. pågrunn av disse idiotiske religione lider flere millioner av folk i hele verden.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

36, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits