Enerett på å regulere individet

Det ser ut til at enkelte religiøse her i landet har gjort det til en hobby å ta Djupedal og SV for tiden. For min del må de gjerne gjøre det, men når de nærmest fremtiller seg som frihetens soldater begynner jeg å lure litt. 24 timers barnehager er et angrep på kjernefamilie, nekt av bordbønn i skolen er et overgrep mot individet, nei til friskoler er atter et angrep mot individet osv.
Bruk av individ og familie er hyppig brukt noe jeg finner direkte latterlig. De menneskene som kommer med denne kritikken er de samme menneskene som vil regulere individet rett til å se hva vedkommende vil, lese hva han vil, skrive hva vedkommende vil og retten til å elske hvem han vil. Begrepet familie har de også patent på og det er kun mor, far og barn er den eneste lovelige og guddommelige livsform. Mann og mann eller kvinne og kvinne kombinert med barn skal selvfølgelig reguleres.
Man må gjerne fremstille kampen for frihet for individet, men den egentlige sannheten er at dette er kampen om hvem som skal få regulere individet. Venstresiden vil at de skal være den øverste myndighet, mens de religiøse på høyresiden syntes det dem selv og kirken som skal ha denne retten.
Begge deler er etter mitt syn et overgrep og bør bekjempes. Derfor la deg ikke lure av falske frihetskjempere, men støtt de liberale.

4 kommentarer

Knut Stian Olsen

16.jan.2006 kl.22:47

Meget godt sagt Trond...

Martin

17.jan.2006 kl.19:17

Retten til å elske hvem man vil? Man slutter ikke å elske noen, av den grunn at man ikke kan gifte seg med de.Dessuten forenkler du det nok en gang. Noen kristne, som redaktøren i Magazinet, er for blasfemiparagrafen. Mange kristne derimot, er imot den. Husk på det, Trond.

Trond

17.jan.2006 kl.23:22

¨å fort jeg ikke er enig med deg så er det forenkling?? Du vet godt hvem innlegg i dette forumet er ment mot spå kom ikke her og snakk om forenkling.

Martin

18.jan.2006 kl.18:30

Det jeg mente, Trond, var at det blir forenkling å si at alle "kristenkonservative" ( uansett hva dèt er ) er for blasfemiparagrafen. At du er uenig med meg er som sagt helt kurrant.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

36, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits