Tar avstand fra homovold??

La det ikke være noen tvil. Norske kristne tar avstand fra all form for vold mot homofile, skriver redaktør Vebjørn Selbekk.

Jeg tviler ikke på hans orf, men desverre blir jeg ikke særlig imponert så overhodet. Kristen konservative må gjerne ta avstand fra volden, men de kan ikke løpe fra det ansvaret at de  er en del av trakkaseringsproblematikken.
Envald Flåten har uttalt om homofiel at dyr vet bedre.
Åke Green har utalt at homofile er en kreftsvults for samfunnet.
I tillegg har utalleser som sammenligner homofili med sinnlidelser og pedofili dukket opp i jevne mellomrom. Når jeg har tatt opp disse temaene i denne bloggen har det ikke akkurat strømmet på med kristen konservative som tar avstand fra disse utalesene.  Verken har avisene Norge i Dag, Dagen eller Magazinet gjort noe som helst i denne saken.
I den anledning blir Selbekk føler jeg Sellbekk sine utalleser som litt hyklerske.

10 kommentarer

Martin

22.aug.2006 kl.22:56

Må nok rette deg: Han sa at homofili- ikke homofile personer- er en kreftsvulst for samfunnet.Det er en sterk måte å si det på, men det er ganske selvsagt når man mener at homofili er synd.Homofili er nok det vanskeligste emnet for meg som kristen, men jeg må gjenta det jeg har sagt før og vil fortsette å si: Det er homofilien jeg tar avstand ifra, ikke homofile personer. At du tillegger meg del av skylden for at de tar livet sitt, synes jeg er synd. Jeg vil heller at en homofil skal leve livet ut med en av samme kjønn enn å ta sitt liv.Det er nyanser av homofili; noen er født slik, noen blir påvirket til å bli det pga hendelser som skjer med dem gjerne helt ned i barndommen. Jeg vet at Jesus elsker dem og jeg vet at alle mennesker er syndige. Hvert eneste menneske. Og hvert eneste kristent menneske må våkne opp hver dag for å ta imot Gud og bli frelst, og be om tilgivelse for sine synder.Hver dag må det søke Gud, og det viktigste i kristendommen (som Jesus sier selv) er nestekjærligheten. Den må være tydelig på plass. Samtidig må man ikke drive med vranglære. Derfor er jeg glad for at vi har Åke Green som jeg er helt sikker på har en kjærlighet til homofile.Det er viktig at man står for hva Gud vil for mennesker, og ikke lar seg rive med av populisme.

Trond

23.aug.2006 kl.15:58

Pussig at han aldri har tatt til motmæle når konservative blekker og andre medier nevnte dette. Kan hende at han gjorde det når folk reagerte, men så fall er det rimelig hyklersk. Jeg tilegger ikke deg en dritt. men jeg finner det besynderlig når konservative blekker er med å videreføre en del personene sine hatmeldinger for deretter ikke ta ansvar for sine handlinger.Nå r du kaller mennesker en kreftsvults eller beskylder dem for pedofili og det som verre er du en del av problemet. Det som påvirker mennesker som blir født som homofile er de h3ndelsene deres motstandere påfører dem. Gjennom årevis med trakasering og uttalleser som de jeg har nevnt ovenfor. Åke Green er en sin form for kjærlighet kan du få billig for meg. Både ham, Envald Flåten og andre som kommer med slike utalleser har blod på hendene. Jesus sin kjærlighet er det samme som retten til å trakkaserre alle som er annerledes. Hva du kaller vranglære i forhold til din religiøse tro er illrelevant. Man kan ikke kreve at samfunnet skal styres på vegne av en gruppes religiøse syn. Det blir patetisk især når de samme personene kritiserer islam for akkurat det. Men det er vel slik at hos mennesker som er like ser man sin egen fiende.

Martin

27.aug.2006 kl.13:55

Nok en gang; det var homofilien Green angrep- ikke homofile persoener.At det er forståelig at det blir oppfatttet som et angrep på dem som personer, har jeg forståelse for.Men han sa faktisk "homofili", ikke "homofile".Fra et kristent synspunkt har dette ingenting å gjøre med å trakkasere men å stå opp for hva man mener er synd.Når du skriver at "man kan ikke kreve at samfunnet skal styres på vegne av en gruppes religiøse syn" Hvorfor drar du dette inn i debatten? Kristne kan vel engasjere seg i politikken, like mye som ikke-troende kan?Dette har ikke å gjøre med politikk,det har å gjøre med ytringsfrihet og religionsfrihet.Dessuten, forskjellen på politisk Islam og kristendemokratisk tankegang er ENORM. Kristendemokratisk tankegang bygger riktignok på bibelen, men trenger sekulære grunner for sine standpunkter til forskjell fra den islamistiske tankegangen, hvor sharia er et midtpunkt; Det samme sharia som sier det er greit at homofile, lesbiske og utro kvinner skal steines.

Trond

27.aug.2006 kl.15:11

Kaller du mennesker for en kreftsvult fordiu de elsker en av samme kjønn er du med å trakkasere mennesker.Hva hadde du sagt hvios jeg sa at kristendommen?? er en ond relgionog som gir menensker hjerneskadeunske?? Hvordan ville du da reagert hvis jeg sa at dette ikke var et angrep på kristne??Jeg har alkdri nektet kristne å engasjere seg i politikk, men jeg trenegrer ikke å like det mange av dem kommer med for det. Men når folk bruker bibelen som styringsredsakp og lar deres egen tolkniung av den styre hva slag mennesker i samfunnet som skal få lov til hva syntes jeg dette absolutt er en viktig sak. Hva sharia sier i dette tilfellet er revnene likegyldig egentlig, dette dreide seg om Åke Green ogf hans totlitære mørkemenn. Slutt å gjør som enkelte kriste gjør dra islam inn så fort dere er presset opp i et hjørne.

Martin

27.aug.2006 kl.17:25

On the contrary, Trond. Det var du som dro frem Islam-kortet da du skrev: "Det blir patetisk især når de samme personene kritiserer islam for akkurat det. Men det er vel slik at hos mennesker som er like ser man sin egen fiende."

Trond

27.aug.2006 kl.23:42

Var det jeg soim dro frem sharia?? Nope Martin det var deg

Martin

29.aug.2006 kl.00:04

Trond.Den av oss som dro frem temaet Islam først var deg, da du skriver i kommentaren til meg at; "Det blir patetisk især når de samme personene kritiserer islam for akkurat det. Men det er vel slik at hos mennesker som er like ser man sin egen fiende."Dette var før jeg i det hele tatt hadde nevnt Islam.Jeg ville gi deg et svar siden du valgte å dra inn Islam i denne debatten. Er unødvendig å krangle om det, når kommentarene taler for seg selv.

Trond

29.aug.2006 kl.00:33

Nevnte jeg sharia?? nope det gjorde jeg ikke så overhodet. Saken er Martin at du forøker i likhet med Åke Green å bagitalisere utallesene hans. Man kan ikke først kalle menneesker en kreftsvults for samfunnet for deretter gjemme seg bak ord som at man ikke hater homofie osv. Jeg mener faktisk ærlig at en del konservative her i landet er en del av problmet. Hva hadde du sagt hvis jeg sa at jødedommen var en kreftsvults for samfunnet?? Hadde du da akkseptert at jeg unskyldte meg med at jeg egentlig ikkehatet jødebene, men kun var imort deres fæle livsyn??Jeg er drittlei av at menensker med relgiøse meninger skal fortelle og styre lover i samfunnet etter deres egen pipe. Åke green og hans medsammensvorene kan ikke løpe fra deres egent ansvar så fort det hele blir ubehagelig. Taklk og pris vinner flere og flere liberale menneskeligvennløige lover frem.

Martin

29.aug.2006 kl.02:33

Trond, Sharia er en del av Islam. Det var du som bringte Islam på banen.Jeg synes det er rart at du benekter det når det står her svart på hvitt.Du mente at vi kristne bruker vår religion politisk på samme måte som muslimer i flere muslimske land.Jeg sier deg at dette er en feil fremstilling, da det er forskjell på en politikk utifra bibelen og en politikk utifra kristendemokratisk tankegang. Kristendemokratisk tankegang er en ideologisk politisk retning på lik linje med både liberalismen og sosialdemokratisk tankesett.Jeg har forståelse for at det er vanskelig for mange å skjønne at når vi kristne sier at homofili er synd, så mener vi ikke at vi hater homofile mennesker.Det er forståelig at det vil bli oppfattet som angrep mot dem som personer, men slik vi sier det er slik vi mener det.Dette har som sagt ingenting å gjøre med den politiske arena, men det har å gjøre med religionsfrihet og ytringsfrihet.Åke Green testet den svenske loven, og heldigvis vant han igjennom. Gud velsigner ikke homofile parforhold, men det er også viktig å se nyansene her. Jeg tror han heller vil at et homofilt par skal leve sammen, enn at de skal ta sitt liv, pga at deler av samfunnet ikke kan akseptere deres valg.Selvsagt trenger en ikke å like det, men en må respektere de som velger annerledes. Vi mennesker har ikke forutsetning for å kunne sette oss inn i hvordan alle andre har det.Til dèt er vi alt for forskjellige.

Trond

29.aug.2006 kl.12:50

Så det er en forskjell på at mslimer missbruker politikk og relgion og de kristne ikke gjør det??Kall det gjerne kristendemokrat, men når man begrunner sine poliutiske standpunkter ut i fra sin toilkning av bibelen og enns tro på gud, kan man ikke sammenligne det med noe annet enn blanding av relgion og politikk. Hva du føler for homofile mennesker er egentlig uinntresant. Men når kristne ledere går ut å kaller dem for en kraftsvults, sammenligner det med pedofili og snakker til dem som de skuyllle lde av en psykisk lidelse, da er de en del av problemet. Åke Gren testet den svenske loven?? Trodr du virkelig Åke greeen gjorde det for å teste hvor ytringsfriheten sto?? Dette var en bergunnelse flere kristen konsrvative brukte i Norge etter karrikaturstrdien, samttidigf somn de ville sensurerre tv 2 på grunn av Otto Jespersen, støttet blasfemiparagrafenb osv osv. Jeg ser at dette har blitt en ny strategi fra den kanten, men den er rimlig enkel å avslkøre.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

36, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits