Hva er forkjellen

Martin Drange sitt innlegg ekstremisme og fordommer har blitt kommentert i denne bloggen tideligere av Frode, men jeg velger allikevel å komme med noen egne betraktninger om innlegget.

Martin irriterer seg over at man bruker ordet liberal og konservativ om kristne fordi de alle trro på jesus. Helt riktig Martin, men da har du egentlig ikke skjønt poenget helt. Den klare forskjellen får mellom to hlt klare ting. Det ene på dem som lar sin religiøse tro styre politikken og de som ikke gjør det og for dem som ikke klarer å skille mellom det de ikke liker og det de ønsker å forby og dem som faktisk klarer det.
En del kristenkonservative har vanskeligheter her og jeg skal nevne nevne opp en to eksempler til.

- Sensur: Alt fra vold og nakne damer ønsker man enten å forby eller redusere kraftig. Dette fordi det er synr og deres religion ikke er helt forenelig med slikt. Dette er helt greit, men det angår ikke meg. Skal din religion bestemme hvorvidt jeg skal få se og lese det du kaller umoral og forfall??

- Kristenformålsparagraf: Her kommer en del konservative med to bergunnelser, nemelig det faktum at Norge blir avkristnet og at det er tradisjon. Det var faktisk tradisjon tideligere å slå barna sine også, men jeg tror de fleste er glad for at det ble slutt på. Saken er er den at en liberal kristen ville akkseptert dette faktumet at religion er en privatsak og ikke en statelig oppgave. Han ville ikke brukt tradisjon og kultur  som en bergunnelse for  religionsmonopol.

Det blir i mine øyne latterlig å lese tåredryppende historier i landet kristne aviser om kristne som føler at de blir forfulgt, når de samtidig ønsker særprivilegier i forhold til Norsk lov.
Dette er sevfølgelig useriøst å ta opp i følge enkelte, men det tar jeg ikke så nøye. Jeg startet ikke denne bloggen for at mennesker skulle elske meg eller gi meg noen medalje. Jeg startet den for å ta opp alvorlige akspekter med det norske og det internasjonal samfiunnet når det gjelder religion og verider.
Nei Martin d kan ikke bruke argumenetet, jeg har mine verdier og du dine. Eller at du har verdier mens jeg ikke har det. Valgfrihet bør i enhver demokratisk stat være nøkkelordet. Vær så konservativ du bare vil, ikke les porne eller se på nakne damer osv osv, men for all del la det være ditt liv. Religion og politkk hører rett og slett ikke sammen og man kan faktisk forsvare retten til å utføre en hanling uten å like den. Det handler om grunnregelen, at man må skille mellom det man ikke liker og det man ønsker å forby.

Pastor Trond

4 kommentarer

trond

23.feb.2007 kl.14:36

Jeg skjønner ikke helt setningen "Det ene på dem som lar sin religiøse tro styre politikken og for dem som ikke klarer å skille mellom det de ikke liker og det de ønsker å forby."Dermed stopper det opp for meg. Klarer liksom ikke å motivere meg til å lese resten når jeg ikke "får hull på" en av de aller første setningene...

Trond

23.feb.2007 kl.16:18

Det datt ut en setning, men uannsett skulle det ikke være så vanskelig å fortså.

Martin

25.feb.2007 kl.18:09

KrF vil begrense barns adgang til pornografi. Dette er ikke det samme som å forby.Og at landet vårt preges av kristne verdier, gjør ikke religionsfriheten til andre religioner noe mindre. Her er det snakk om balanse, dèt har vi. Mange andre land har det ikke. Og du snakker mye om at man må skille og ditt og datt. Men å kjempe for Gud er ikke noe som stopper når man går inn i et politisk parti.Skjønner ikke hvordan du kan tro det heller. Dette gjelder heller ikke bare KrF. Som kristen vil man sannsynligvis kjempe for saker man mener er viktig for Gud i det partiet man er medlem av. Du kan kalle dette fanatisme, jeg kaller det å være hel i sin ferd.Man kjemper for det man tror er til det beste for samfunnet..man kjemper for verdier. Og KrF er helt klart et verdiorientert parti. Det gjør meg stolt av å tenke på!

Trond

25.feb.2007 kl.19:04

Krf har kjmpet mot en hver form for oppmkning av den berømte sladden. Både i regjeringen og utenfor. Dete r et faktum som er vanskelig å benekte så overhodet. Krf er ikke no verdibasert part så overhodet. De kjemper for retten til å styre mmennsker. Begrunnelssen de bruker mot mnenneskers frie valg og det de ikke liker er at norge har kristne tradi'joner og de er et verdibasert parti. Det holder ikke. KRF klarer aldi å skille mellom det de ikke liker og de de ønsker å forbySo kristen er man ikke forpliktet å tvinge andre til å følge sin everdier gjennom politiske vedtak så overhodet. Kanskje for konservative, men liberale vil alltid sette menneskers egne valg i høysettet. Så for synd og religion være en priuvatsak mellom individet og gud.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

36, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Kategorier

Arkiv

hits